Polufinale ABa lige

Cedevita imala šut za pobjedu u Beogradu, ali Zvezda je slavila u produžetku

15.03.2016.
u 20:55

Na početku produžetka Zvezda je pogodila dvije trice i digla publiku na noge, a onda je bilo nemoguće pobijediti

U prvom polufinalnom susretu ABA lige, Crvena zvezda u Beogradu je pobijedila Cedevitu 97:88 nakon produžetka. Imala je hrvatska momčad sve u svojim rukama, ali je promašila šut za pobjedu, a nakon toga ipak posrnula.

Zvezda je bolje otvorila utakmicu i stigla do osam koševa prednosti. No, Cedevita se sredinom druge četvrtine probudila i okrenula (34:27). Na kraju treće dionice rezultat je bio izjednačen (56:56).

Zvezda je nakon toga otišla na plus pet da bi hrvatski prvak na krilima Pullena otišao na četiri koša prednosti. Zatim je uslijedila trica Kinseya i dvica Jovića na drugoj strani. Pullen je pogodio i svoju petu tricu, a onda je i Pilepić bio precizan za 77:74.

No, Zvezda se ponovo uspjela vratiti i 50 sekundi prije kraja izjednačiti na 78:78. Pullen je bio precizan s linije slobodnih. Zirbes je zatim pogodio pod prekršajem, promašio slobodno, a Babić sjajno skočio i izborio slobodna. Ubacio je oba za 82:80 27 sekundi prije kraja.

Jović je zatim izjednačio, ali je Cedeviti ostalo 12 sekundi za posljednji napad. Međutim, Pullen, koji je do tada igrao odlično, nije iskreirao dobar napad pa je na kraju pucao s više od sedam metara i promašio.

Na početku produžetka Zvezda je pogodila dvije trice i digla publiku na noge, a onda je bilo nemoguće pobijediti. Cedevita se izgubila u tom razdoblju i na kraju je to ispala uvjerljiva pobjeda domaće momčadi.

Cedevita sada mora dobiti u Zagrebu želi li ostati u borbi za finale. Uzvratna utakmica je idući utorak.

>> Nakon Perasa, otpao i Spahija: Kasno je za to

Komentara 14

PA
pajokola1
23:47 15.03.2016.

Čisti primjer kako ti jedan igrač uništi na kraju sve, taj Pulen divlje igra, onako amaterski završiti zadnji napad u regularnom dijelu utakmice,onako nerezonski puknuti loptu sa sedam metara pri izjednačenom rezultatu kad ti treba pola poena da dobiješ ,možda je to greška i trenera,jer to se ne smije raditi ni u dječijoj utakmici ,a kamoli ovako bitnoj, pa i laik zna da ako nema čistog šuta trebao ići na prodor pa eventualno izboriti bacanja, taj Pulen jednostavno koliko god bio važan i dobar igrač ,ne smije mu se dozvoliti tako nešto,osobno bi kaznio i njega i trenera zbog izgubljene utakmice...

Avatar Milimir
Milimir
21:22 15.03.2016.

Dobra utakmica, rezultat je mogao biti bolji... CDVita gubu i sljedeću.

Avatar links
links
22:20 15.03.2016.

čestitke cedi na dobroj igri, hrabri su bili, zašto je pullen šutirao trojku na kraju na egalu??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije