derbi začelja

Cedevita u Mađarskoj mora spašavati sezonu

Cedevita MZT (1)
Igor Kralj/Pixsell
22.02.2013.
u 23:12

Dva bivša europska prvaka, klubovi na čiju su povijest Hrvati najponosniji, u subotu će u Zagrebu (16 sati) igrati derbi začelja regionalne lige.

Cibona dočekuje Split, a oba kluba imaju samo jednu pobjedu više od Szolnokija koji, također u subotu (17), dočekuje Cedevitu.

Koliko je to opasno gostovanje po Zagrepčane govori i rezultat iz posljednje domaće utakmice Mađara koji su pobijedili Olimpiju sa 89:72, a to je teren na kojem je pao i Partizan. Poraz u Szolnokiju značio bi kraj svih realnih izgleda za Cedevitin prolaz u Final Four ABA lige a s time i izgleda za plasman u Euroligu. Izboriti pobjedu bit će tim teže ako se zna da su kapetan Baždarić i Tomas upitni.

I Split u Zagreb dolazi bez nekolicine igrača, bez Krušlina i Vukovića, a sa Vujčićem ali samo u direktorskom odijelu. Subotić će pak igrati sa zašivenom rukom (jedan šav).

- Za razliku od nas Cibona svoje probleme može rješavati kupovinom igrača - ustvrdio je trener Splita Mladen Erjavec.

Njegov kolega s Cibonine klupe, Danijel Lutz, nada se da će imati kompletnu momčad na raspolaganju.

- Opet smo imali treninga kada nas nije bilo ni deset, Žižić je imao problema s leđima, Marčinković je bio prehlađen, Kus vuče ozljedu već neko vrijeme, no čini mi se da će svi oni zaigrati.

Bez obzira što Splićani najavljuju neigranje Vujčića, Lutz svoju momčad priprema kao da će Vujo zaigrati. Ne želi ništa prepustiti slučaju.

- Kad je Vujo na parketu on s razigravačem podijelu obveze i on ti ne dozvoljava da ga udvajaš jer onda si gotov. No, s druge strane, ako mu je to prva utakmica nakon pauze to nam nudi mogućnost da na njemu budemo agresivniji.

I Zadar, koji u nedjelju igra protiv Budućnosti (21), ima sedam pobjeda i u strahu je od ispadanja. Pet kola prije kraja regionalne lige možemo slobodno ustvrditi da je ovo najjadnija sezona hrvatskih klubova dosad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije