Bezubi vukovi

Cibona ostala bez kapetana i izgubila od Krke, navijači zviždali američkom treneru

Foto: Igor Šoban/Pixsell
1/8
09.10.2024.
u 23:01

Nakon izlaska Radovčića, kod rezultata 28:24, konce organizacije igre preuzeo je Barber što nije donijelo rezultat baš kao ni to što je završnicu pod košem igrao Zanna koji, za razliku od Bundovića, nema kvalitetnu igru leđima košu

U četvrtom nastupu u novoj abaligaškoj sezoni, košarkaši Cibone doživjeli su treći poraz. A u jednoj razočaravajućoj predstavi domaćina priuštili su im ga košarkaši slovenskog prvoligaša Krke (74:81).

U dva navrata cibosi su, u prvom poluvremenu, bili na "plus 8" (16:8, 28:20) ali je to kapital kojeg nisu znali oplemeniti. Štoviše, redovito bi uslijedile pogreške u obrani i gosti bi se oporavili i vratili u rezultatsku ravnotežu.

No, puno veći gubitak od gubitka prednosti domaća momčad doživjela je kod rezultata 28:24 kada se, hvatajući se za zadnju ložu, ozlijedio kapetan Krešimir Radovčić. A on je ostatak utakmice presjedio što je zabrinjavajuće i za utakmice koje Zagrepčanima predstoje.

Nakon toga, konce organizacije igre preuzeo je Amerikanac Barber koji je do kraja susreta isporučio 16 koševa (uz šut 7 od 16) i sedam asistencija. Barber se više iskazao šuterski nego u prodorima koji obično nisu dobro završavali jer bi mu nedostajalo snage u tom odraznom koraku.

Prednost (64:59) s kojom se ušlo u posljednju četvrtinu kreirali su visoki ljevaci Bundović i Vuković koji su do tada zabili po 11 koševa. No, vrlo brzo poravnavaju (64:64) ali i dolaze u vodstvo (66:70) i to nakon što su u kratkom roku imali tri skoka u napadu.

Osim lošeg zagrađivanja, vukovi su loše pomagali u obrani pa su gosti dolazili do otvorenih šuteva što su Bačvić i Persons kapitalizirali za vodstvo koje je "farmaceute" iz Novog Mesta odvelo do pobjede.

U završnici susreta Thomas nije vratio Bundovića na peticu nego je držao Zannu koji uopće ne igra leđima košu i koji je promašio šut za dvicu a zatim je ostao tri sekunde u reketu. Netom prije toga Barber je, u prodoru, napravio prekršaj u napadu a točku na "i", 27 sekundi prije kraja, stavio je najbolji pojedinac susreta Miha Cerkvenik (22 koša).

Neobičan detalj dogodio se krajem prvog poluvremena kada je u samo osam sekundi Cibonin trener Christopher Thomas dvaput sazvao minutu odmora i na to mu je skupina domaćih navijača zapljeskala. Nakon što je, u tih pet sekundi, Bundović zabio na dodavanje Barbera, Thomas se okrenuo navijačima i nešto im dobacio. Bez obzira na to što je riječ o malobrojnoj skupini to mu, ubuduće, ne bismo preporučili što se vidjelo i nakon izgubljene utakmice kada su ga članovi navijačke skupine "Mi smo Cibona" izviždali.

Reagirali su navijači i kada je Thomas, konačno, uveo iskusnog Smajlagića koji je već u sljedećoj obrani reagirao blokadom na Personsu. Uz Joka i Majcunića i Smajlagić je dobar šuter no ovoj momčadi nedostaju igrači i igra koja će za te igrače stvarati otvorene šuteve.

Nakon poraza od Spartaka, za momčad Krke ovo su bili vrlo dragocjeni bodovi zasnovani na velikoj borbenosti.

- Dobili smo skok a i hvatali smo takozvane ničije lopte i to je bio ključ. Mi možemo samo tako igrati. Znali smo da će Cibona igrati na svoje visoke igrače u reketu i mi u obrani od takvih igrača imamo problema no danas smo u tome uspjeli. Inače, ja svom bivšem igraču Kreši Radovčiću želim da se što prije vrati na parket.

A kako nam je sam Radovčić rekao, puknula mu je zadnja loža pa bi njegov izostanak mogao potrajati mjesec dana a možda i više, ovisno o tome koliko je puknuće. A to bi moglo značiti nove velike probleme za trenera Thomasa koji je zarana "zaratio" s navijačima i koji je bio zatečen učinkom svoje momčadi (samo 10 koševa) u posljednjoj četvrtini.

- Ljut sam i razočaran. Razočaran sam jer nisam vidio potrebnu energiju i napor a ljut sam zbog onoga što nismo radili a dogovorili smo ili što smo krivo radili kao što su nonšalantna dodavanja na igrača u reketu ili prigodom dodavanja na drugu stranu terena. To kako smo mi igrali u četvrtoj četvrtini bilo je odvratno. U prvom poluvremenu smo imali 13 dodavanja a u drugom samo četiri. U toj posljednjoj dionici lopta nam je negdje zapela. Mi moramo igrati s energijom i trudom i moramo vjerovati jedni drugima. Preuzimam ja i svoj dio odgovornosti za ovo što se u završnici događalo, to nije bila košarka - kazao je američki trener pred kojim su, na klupi Cibone, nezavidni trenuci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije