REPREZENTACIJA Izbornik Zlatko Kranjčar već zna koja će 23 igrača voditi u Njemačku

Cico: Modrić siguran za SP

0-spo-mod.jpg
import
12.04.2006.
u 11:05

Malo je nade da će igrači koji dosad nisu bili uključeni u reprezentativne akcije ili nisu učvrstili svoje mjesto u momčadi, u razmišljanjima izbornika Zlatka Kranjčara naći razlog za nadu da će putovati na svjetsko prvenstvo. Zapravo, Kranjčar je već odredio 23 igrača koji će putovati u Njemačku. Naravno, ne bude li nepredviđenih situacija, ozljeda, sankcija, zamjeranja...

U Čatež samo putnici
- Da, mogao bih već sada reći imena 23 igrača koji će na SP. Uvijek sam težio standardizaciji reprezentacije, tako je bilo i tijekom kvalifikacija. Od toga neću odstupiti, to je moj način rada. Imam popis od 30 igrača i svi zadovoljavaju reprezentativne kriterije, prema tome s konačnim popisom ne mogu pogriješiti - ustvrdio je izbornik Zlatko Kranjčar. Naravno, imena 23 igrača koji će put Njemačke nije želio izdiktirati.

- Ne bi bilo korektno zbog igrača koji se nadaju pozivu, koji se još žele nametnuti. Cico je tajanstven, u skladu s nagradnom igrom Coca-Cole koju je jučer promovirao, igre koja se služi visokom tehnologijom, a osam nagrađenih vodi na SP.

A Kranjčar će prije SP-a obaviti pripreme. I za to je već napravio plan. Ni u Čatežu neće biti previše igrača.

Luka je zaslužio
- Razmišljao sam o tome da pripreme započnem s 30 igrača. Međutim, ne bih imao srca nakon priprema, a prije puta u Njemačku, reći sedmorici da za njih nema mjesta. Radit ću s 23, maksimalno 24 igrača. Jedno ime tijekom cijele sezone bilo je u novinskim stupcima. Luka Modrić mnogo je puta spominjan kao veliki potencijal, kao igrač koji zaslužuje nastup na SP-u. Hoće li se naći na popisu 23 igrača?

- Modrić je stalno dokazivao svoju vrijednost, a onda na utakmici s Argentinom i opravdao moje povjerenje. I nema razloga da se ne nađe među igračima koji će putovati u Njemačku. Uostalom, dobrim dijelom razmišljam i o budućnosti naše reprezentacije, o kvalifikacijama za EP 2008. godine. Mislim da momčad ni tada neće biti mnogo drukčija. Izbornik prati igrače. Neće na derbi, gledat će taj preduskrsni sraz Hajduka i Dinama na TV-u.

Umornima osvježenje
- Planiram ići na utakmice finala Kupa, na Kantridu na susret Rijeka - Dinamo. Od inozemnih tura u planu je odlazak do Darija Šimića i Roberta Kovača.

U tom praćenju reprezentativaca Kranjčar je lako mogao spoznati da sezona nije svima bila ista. Neki su igrali u svim utakmicama, kao njegov sin Niko Kranjčar, a neki su igrali vrlo malo.

- Zbog toga ni pripreme za sve neće biti iste. Planiram da dio igrača koji je tijekom sezone malo igrao prije počne s pripremama. Koji će to igrači biti objavit ću 7. svibnja. I oni će početi raditi 15. svibnja. A umorne ćemo pokušati osvježiti. Japanski ga novinari i dalje opsjedaju. A Cico susret s Japanom smatra ključnim za ulazak u drugi krug.

- Brazil je uvijek zanimljiv. S pravom se Brazilci bune i strahuju za kvalitetu travnjaka u Berlinu, ali to pokazuje i da nas cijene. No, utakmica s Japanom bit će za nas ključna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije