Na turniru u Astani

Čilić prošao, a u parovima nas čeka hrvatski četvrtfinale

Marin Čilić igra drugi meč u finalu Davis Cupa protiv drugog igrača svijeta Danila Medvedeva
Sanjin Strukic/PIXSELL
05.10.2022.
u 11:13

Marin je u prvom kolu nakon preokreta svladao 29-godišnjeg Nijemca Oscara Ottea, 55. tenisača svijeta, sa 5:7, 7:6 (4), 6:2, osvojivši na prvom servisu 48 od 60 poena

Nakon što je na turniru u Tel Avivu igrao finale (poraz od Đokovića), Marin Čilić je s pobjedama nastavio i na jačem ATP 500 turniru u kazahstanskom gradu Astani na kojem je postavljen za devetog nositelja. U prvom je kolu nakon preokreta svladao 29-godišnjeg Nijemca Oscara Ottea, 55. tenisača svijeta, sa 5:7, 7:6 (4), 6:2, osvojivši na prvom servisu 48 od 60 poena.

Marinu je to sedma pobjeda u posljednjih devet susreta, iz čega se vidi da je stabilizirao svoju igru. Jedina dva poraza doživio je od dvojice ponajboljih igrača današnjice - Alcaraza (na US Openu) i Đokovića. Ukupno mu je to 31. pobjeda sezone, uza 17 poraza, no zasad još čeka na prvi naslov.

Čilićev sljedeći suparnik bit će Rus Karen Hačanov (s kojim povremeno radi i naš izbornik Vedran Martić), 18. igrač s ATP liste, protiv kojega naš najbolji tenisač vodi s 3-2 u pobjedama.

Na istom su turniru uspješni bili i naši igrači parova. Nikola Mektić i Mate Pavić su u prvom kolu nadjačali Indijca Bopannu i Nizozemca Middelkoopa sa 7:6 (3), 6:2, spasivši u prvoj dionici tri set-lopte i to pri vodstvu suparnika od 5:4 u gemovima i na njihovu servisu.

Tako smo dobili hrvatski četvrtfinale u Astani jer će se Mektić i Pavić za polufinale boriti protiv Ivana Dodiga i Amerikanca Krajičeka.

Komentara 1

TR
Travno221
13:41 05.10.2022.

Čiliću se zbilja treba nakloniti, najbolji je hrvatski tenisač svih vremena. Ne kažem da je najkarizmatičniji, to je svakako Goran, svaka čast i legendama Punčecu, Paladi i Piliću, ali Marin je najbolji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije