BLIZU SU

Čile se nada prvom naslovu u povijesti Copa Americe

Čile - Urugvaj, Copa America
Reuters/PIXSELL
25.06.2015.
u 22:47

Pritisak je golem, znaju to Alexis Sanchez i društvo. I svakom novom utakmicom bivat će sve veći.

Za La Roje bi mogla biti 'osma sreća'. Svi su uvjereni u to, pritisak je golem na krajnjem jugu Južne Amerike. Momčad Čilea, jedna od utemeljitelja Južnoameričkog prvenstva, kasnije Copa Americe, sudjelovala je gotovo svaki puta na prvenstvu i sedam puta stigla do polufinala, međutim nikada ga nije osvojila. Tek jedna od rijetkih, zajedno sa Venezuelom i Ekvadorom.

Pritisak je golem, znaju to Alexis Sanchez i društvo. I svakom novom utakmicom bivat će sve veći. A posebice ako odu do finala i, primjerice, Argentine. U tom slučaju bio bi to spektakl nad spektaklima, utakmica koja bi se jednostavno morala dobiti, jer gauči su ti koji su "ukrali" i više od pobjeda zadnjih prvenstava, domaćinstava...

Naime, na zadnja četiri turnira u kojima je Čile bio domaćin pobjednik Južne Americe (Copa Americe) bila je upravo - Argentina. Čile traži osvetu ove sezone i konačan naslov.

U povijesti Copa Americe ostat će upisano da su igrači Čilea prvi gol zabili iz kornera, još tamo 1925. godine, no ne i da su ga osvojili. Svi na jugu vjeruju da je ovo njihova godina, da je finale protiv Argentine utakmica života za novu, sjajnu generaciju čileanskog nogometa. Još dva koraka, jer već su u polufinalu ovogodišnjeg izdanja, ali dva tako velika, da se mnogi i boje zamišljati što bi bilo, kad bi bilo.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Čile u polufinalu, isključeni Urugvajci Cavani, Fucile i izbornik Tabarez!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije