PRAVA SAPUNICA

Cristiano Ronaldo već sve dogovorio sa Cityjem, ali Juventus želi više novca!

27.08.2021.
u 08:30

Upitno je koliko se portugalski as i jedan od najboljih svjetskih nogometaša uopće uklapa u koncepciju igre Pepa Guardiole.

Cristiano Ronaldo korak je bliže odlasku iz Juventusa. Zadnjih nekoliko dana priča se da je Manchester City sljedeći klub u kojem će ovaj 36-godišnjak nastaviti karijeru. Svjetski mediji jučer su do poslijepodneva ponudili pregršt tehničkih informacija oko Ronaldova povratka u Englesku, gdje je nekoć igrao za Manchester United.

Jorge Mendes, Ronaldov menadžer, sastanak s čelnicima Juventusa završio je neobavljena posla. Naime, nisu se uspjeli dogovoriti oko odštetnog zahtjeva za njegova štićenika, koji iznosi 25 milijuna eura. Prije će biti da Mendes nije uspio dogovoriti proviziju. Logično je stoga zašto inzistira na novom transferu u kojem bi Talijani htjeli i Gabriela Jesusa, no Cityju se ta opcija ne sviđa. Ronaldu ugovor s Juventusom istječe sljedeće ljeto i s obzirom na njegove godine, do kraja prijelaznog roka bilo bi idealno vrijeme za transfer u kojem bi talijanski klub još nešto i zaradio.

Bogati financijski udjeli

Naravno, cijela priča motivirana je golemim financijskim udjelima, kao i u većini ovakvih velikih transfera. Jer, upitno je koliko se portugalski as i jedan od najboljih svjetskih nogometaša uopće uklapa u koncepciju igre Pepa Guardiole. Ronaldo je u Juventusu zarađivao 31 milijun eura, a City mu je, prema informacijama koje su ponudili talijanski mediji, ponudio dvogodišnji ugovor vrijedan 15 milijuna eura po sezoni i o transferu će se pregovarati u sljedećim danima. Ronaldovim vjerojatnim odlaskom iz Juventusa potvrdila se tako teza o njegovoj netrpeljivosti prema Massimilianu Allegriju, koji se opet vratio za kormilo momčadi i pred Portugalca stavio zahtjeve koji mu se nisu svidjeli.

Ronaldo je navodno fingirao ozljedu ramena i napustio zadnji Juventusov trening. Negativne emocije prema treneru lakše će mu pasti kada se zaokruži financijska konstrukcija priče. Bez obzira na to što će u Cityju igrati za dvostruko manju plaću, onaj najslasniji financijski dio kolača mjerit će se od marketinških prava i prodaje dresova. Nemojte sumnjati da će pragmatični i mudri Mendes složiti klauzulu po kojoj će se on i njegov zemljak počastiti. Ne smije ni Juventus ulaziti u prevelik rizik jer je jasno da im je novac hitno potreban.

Portugalac im je preskup

Procjenjuje se, naime, da je Juventus u posljednje dvije godine u gubicima od oko 200 milijuna eura. S druge strane, zbog aktualne financijske situacije upitno je zapravo koliko još mogu na plaći izdržati kapitalca kakav je Ronaldo. Zanimljivo će biti vidjeti kako će se rasplesti navijačka emocija u Manchester Unitedu. Nekoliko je puta Ronaldo govorio da će se jednom vratiti u United, a sada je odabrao gradskog rivala. Navijački forumi Unitedovih navijača već sada su prepuni izljeva negativnih emocija prema portugalskoj superzvijezdi. Podsjetimo, Cristiano Ronaldo za United je odigrao 292 utakmice i postigao 118 golova. S klubom je osvojio tri naslova prvaka Engleske i trofej Lige prvaka.

Zanimljivo je i na relaciji PSG – Real Madrid. Sada je potpuno jasno da se radi na još jednom velikom transferu u kojem bi Kylian Mbappé mogao otići u kraljevski klub. Samo još nije jasno u kojoj financijskoj konstrukciji. Kako sada stvari stoje sigurno je da će to biti posao od više od 200 milijuna eura, preciznije – 220! Barem takvom informacijom barataju mediji bliski spomenutim klubovima. Ako je to točno, PSG bi onda od prodaje ovog francuskog reprezentativca zaradio 40 milijuna eura. Podsjetimo, Monacu je za Mbappéa u dvije rate isplatio odštetu od 180 milijuna eura. Ako se ovaj transfer zgotovi, bit će samo dva milijuna eura manji od rekordnog prelaska Neymara u PSG!

>>> Nogometni čarobnjak napustio voljeni klub

Komentara 3

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
18:16 27.08.2021.

Ronaldo ide u Man United ne City...

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
09:18 27.08.2021.

Daj nek ide u mirovinu više, ili nek prijeđe u kakav mali klub i napravi dobro djelo ljudima..

Avatar southman
southman
08:50 27.08.2021.

Tih 25 mil će City zaraditi od prodaje dresova do kraja godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije