KOLUMNA NIKOLE JURČEVIĆA

Čude me Englezi, drže dobre igrače na klupi i teret prebace na dečka od 19 godina

Foto: Reuters
1/11
12.07.2021.
u 07:00

Meni je drago da je na kraju slavila reprezentacija Italije, momčad koja je od prvog dana Eura, pa sve do ovog finala željela igrati nogomet, nadigravati se.

Dramatično je bilo ovo finale, iako smo svi možda očekivali malo više, ponajprije jer je prvi pogodak pao već u drugoj minuti utakmice. Nakon tog gola očekivao sam veliku, otvorenu utakmicu, ali prevario sam se. Naime, nakon vodstva Engleska je odlučila čuvati rezultat, igrala je sa sedam defenzivnih igrača, a ovi ostali što naprave.

>>> Hrvati ispred Wembleyja

Nije ni Italija bila u nekakvom posebno dobrom izdanju, nekako mi je bila bez žara koji ju je do finala krasio, nije kod nje bilo te sjajne energije koja je bila prepoznatljiva sve do ovog finala u Londonu.

U drugom dijelu Italija je više tražila put ka pobjedi iako ni ona nije lagano igrala, ali je u svakom slučaju više od Engleske tražila svoj put do uspjeha i na kraju je zaslužila slaviti. Malo me čudi Engleska, stvarno ima dobar kadar igrača u kojem su na klupi bili Rashford, Grealish i Sancho, koji su ušli u zadnjim sekundama samo da bi izvodili udarce s jedanaest metara. I nije mi se nikako svidjelo što se teret od stotinu tona stavio na leđa dečku od 19 godina, Sanchu, dalo mu se da puca u toj seriji jedanaesteraca.

Italy v England - UEFA Euro 2020 Final - Wembley Stadium Italy Captain Giorgio Chiellini lifts the UEFA Euro 2020 Trophy following his sides victory over England in the UEFA Euro2020 Final at Wembley Stadium, London. Picture date: Sunday July 11, 2021. Mike Egerton Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Mike Egerton/PA Images/PIXSELL

Na ovom je Europskom prvenstvu Engleska pokazala da ima kvalitetu, no prerano su krenuli u zatvaranje utakmice, ako da su oni nekadašnji Talijani. Nije im se to nimalo isplatilo, puno se više vratilo Italiji koja je željela igrati ako ni njeno izdanje nije bilo u ovom finalu vrhunsko. No, bili su Talijani dovoljno dobri, imali su jučer i nesreću da im se ozlijedi i Chiesa koji je dotad bio najbolji i potpuno su zaslužili ovo sinoćnje slavlje.

Cijelo ovo Europsko prvenstvo bili je drukčije od svega dosad, igralo se u puno gradova i zemalja, nisu sve reprezentacije imale ravnopravne uvjete, prvenstvo je pravio i taj koronavirus i razna pravila po zemljama. No, gledali smo dobar nogomet, dobro prvenstvo, s dosta izjednačenih momčadi. Pa šest, sedam reprezentacija je po prikazanom moglo doći do naslova prvaka, puno su tu odlučivale nijanse.

Meni je drago da je na kraju slavila reprezentacija Italije, momčad koja je od prvog dana Eura, pa sve do ovog finala željela igrati nogomet, nadigravati se. I u finalu je bila bolja, ne samo zato što je imala znatno veći posjed lopte, jednostavno je tražila igranje nogometa i zato mi je drago što je takva reprezentacija, s takvom idejom igre, na kraju otišla do kraja. Iako smo u finalu očekivali veći spektakl, cijelo prvenstvo je u svakom slučaju bilo jako neobično, čudno, ali i nogometno poprilično zanimljivo i dobro.     

Komentara 4

VI
Vivian
08:17 12.07.2021.

Cestitke Talijanima, pobijedivsi bahate Engleze na Wembleyu predstavlja dodatnu radost.

DM
drazen.muhvic
09:24 12.07.2021.

Sancho ili Sako, pitanje je sad? Sancho ima 21 godinu...

PP
Pucvala_premium.2
13:12 12.07.2021.

Ti isti Talijani imali su posjed 35% protiv Spanjolske i na penale prosli a nama napadaju Dalica zasto nije drugacije igrao protiv Spanjolaca ? S kime se nadmetat , s Juranovicem i Petkovicem Caletom Vidom i s bezopasnim napadom s Rebicem Kramaricem bez Perisica , tocno da smo pobijedilj bilo bi cudo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije