klauzula 400 milijuna eura

Čudo iz Kustošije: Faye oduševilo Barcu, donosi milijune zagrebačkom klubu

HNL via Facebook
06.08.2023.
u 08:44

Prošao je pripreme s Xavijevom momčadi, a sad ide u B momčad

Mikayil Faye (19) potpisao je za Barcelonu ovog ljeta u iznenađujućem transferu vrijednom čak pet milijuna eura, nakon što je u slavni katalonski klub stigao iz Kustošije. Čudovište iz Kustošije, kako su ga nazvali engleski mediji, Barcelona je zaštitila odštetnom klauzulom od čak 400 milijuna eura. Kustošija je u ugovor o prodaji igrača ugradila niz nevjerojatnih bonusa.

Hrvatskom drugoligašu pripast će 20 posto od sljedećeg transfera te će dobiti milijun eura za svakih sedam utakmica u kojima Faye za prvu momčad odigra minimalno 45 minuta. Taj bonus Kustošiji može donijeti najviše deset milijuna eura.

Od samog početka se čini da u Barceloni najozbiljnije računaju na 19-godišnjeg stopera. Trener Xavi davao mu je priliku na trening-utakmicama u paru s Ronaldom Araujom, a Španjolci pišu da su Xavi i čelnici kluba oduševljeni onim što je pokazao Senegalac. No, smatraju da prvo mora do kraja pohvatati sve principe Barcelonine igre pa će umjesto toga igrati za Barcu B, gdje će ga trenirati legendarni Rafa Marquez. Potom će ga polako priključivati prvoj momčadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije