NOGOMET - DINAMO

Cvitanoviću nemoralna ponuda

29.12.2001.
u 00:00

* Dinamo platio 1,75 milijuna DEM duga Realu Sociedadu

ZAGREB - Bilo je u Maksimiru jučer razloga za osmijehe. Radosna lica novinare je dočekao glavni direktor Velimir Zajec, priopćivši im:

- Prva je ugodna vijest da smo platili 1,75 milijuna DEM duga Realu Sociedadu, ostalih 500 tisuća uplatit ćemo tijekom dana (petak, nap. a.) - oduševljeno je izvijestio glavni direktor, okrenuo se udesno i predstavio drugu lijepu vijest. Silvio Marić, Spomenko Bošnjak i Enes Mešanović sjedili su jedan do drugoga, tri Dinamova zimska pojačanja koja su jučer potpisala ugovore čekala su da ih fotoreporteri ovjekovječe.

Spomenko Bošnjak, nakon pet i pol sezona u Prvoj HNL, u Maksimir je došao iz Hrvatskog dragovoljca. Poput Silvija Marića, nije nepoznat hrvatskoj javnosti, ali tko je Enes Mešanović? Za samo tri dana od tajnog posla postao je novi igrač u svlačionici, 26-godišnjem Tuzlaku ostvaren je san.

- Od malih nogu navijam za Dinamo i velika mi je čast zaigrati u plavom dresu. Siguran sam u sebe, nametnut ću se treneru - kratko je komentirao Mešanović, koji je u Maksimir došao iz čitlučkog Brotnja. Igrao je u tuzlanskoj Slobodi, bio je najbolji strijelac turskog prvoligaša Erzurumspora, u prosjeku je postizap dvadesetak pogodaka po sezoni. Broji i 10 nastupa u A-reprezentaciji BiH, 30 u mladoj reprezentaciji. Doista, Mešanović bi mogao pojačati konkurenciju u napadu.

Kao što će je pojačati i Igor Cvitanović odluči li ostati u Dinamu. Najbolji Dinamov strijelac u povijesti još važe ponude, u Dinamu ga čekaju do 7. siječnja.

- Učinili smo sve da Igora zadržimo u Maksimiru, trogodišnji ugovor koji smo mu ponudili jamči mu da će biti naš najbolje plaćeni igrač. A koliko znam, bio bi i najplaćeniji u ligi, uz dodatak da u bilo kojem trenutku može otići bez odštete - otkrio je Zajec, dok je Zdravko Mamić, novi član IO-a, ispalio:

- Bilo bi nemoguće i nenormalno da Cvita odbije takve uvjete. Dinamo je sve napravio da ga zadrži, nadam se da će on ipak odlučiti karijeru završiti u Maksimiru. Pa, ta je ponuda, rekao bih, nemoralna, koliko je velika.

Maksimir je u četvrtak posjetio Antun Novalić, član Osijekove uprave. Osječani, saznajemo, traže neke Dinamove igrače za posudbu, na vrhu je popisa Domagoj Abramović. A što Novalić nudi?

- Pa, nešto nudi, ali ne znam koliko su nam ti igrači potrebni i koliko, primjerice Neretljak, stoje - reći će trener Lončarević, a Zajec će opovrgnuti glasine.

- Ne, Krpana ne tražimo, imamo dosta napadača. S Osječanima smo razgovarali o nastavku prijateljskih odnosa, nije bilo govora o našim novim pojačanjima - kazao je Dinamov glavni direktor.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije