Max! transferi

Da je Radošević imao Mamića, bio bi prodan za puno više od 3 mil. €

Josip Radošević (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
07.02.2013.
u 09:53

– Hajduk mjesec dana prodaje Radoševića i zaradi tri milijuna eura, a Mamić u jednoj minuti plasira Kovačića za 15 milijuna eura – kaže jedan od poljudskih sveznadara koji je pogodio u srž.

Priču o prelascima dva dragulja hrvatskoga nogometa, Matea Kovačića u Inter te Josipa Radoševića u Napoli, donosi novi broj sportskog tjednika Max.

Sve je Zdravko Mamić odradio u tišini, Mateo Kovačić, 18-godišnji Dinamov wunderkind, za senzacionalnih 15 milijuna eura otišao je u milanski Inter. Taj transfer zapanjio je nogometni svijet, pa Mario Balotelli je iz Manchester Cityja u Milan prešao za 23 milijuna eura.

Dobro, velika je razlika u godišnjim plaćama između Kovačića i Balotellija, ali Maksimir je dogovorio čudesan transfer. Istodobno, Hajduk je prodavao svog wunderkinda, Josip Radošević, Kovačićev vršnjak, prodan je u Napoli za tri milijuna eura.

– Hajduk mjesec dana prodaje Radoševića i zaradi tri milijuna eura, a Mamić u jednoj minuti plasira Kovačića za 15 milijuna eura – dočekao nas je jedan od poljudskih sveznadara koji je pogodio u srž.

Nogometni menadžer Tomislav Erceg, nekadašnja Hajdukova zvijezda, realno govori o stanju na tržištu.

– Zdravko Mamić je majstor transfera, treba mu skinuti kapu, to što radi zaista je čudo. Odavno je podignuo letvicu, klubovi koji žele Dinamove igrače znaju da je donja letvica pet milijuna eura, vidjeli ste Vidin transfer u kijevski Dinamo. Ispod pet milijuna eura za transfer Mamić ne želi ni razgovarati. A s druge strane, ti isti klubovi ili menadžeri kada dolaze pregovarati s Hajdukom znaju da je pet milijuna gornja letvica, za te iznose bijeli prodaju najbolje igrače – kaže Erceg.

Hajduku preostaje da to za izvjesno vrijeme promijeni, ali mora ostvariti neke osnovne uvjete. Prije svega, morao bi igrati barem u Europskoj ligi i sve snage mora usmjeriti prema tom cilju. Važnije je bijelima doći do kontinuiteta u Europi, jer tako se diže cijena, nego osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

Inter je dvije godine pratio Kovačića, Mamić je to znao, ali nije nikamo žurio nego je čekao svoj trenutak.

S druge strane, čim se Napoli pojavio, Hajduk je ponudio i pravo prvokupa na Antonija Milića, drugi dragulj bijelih.

– Bitna je razlika u transferima te dvojice mladih igrača i to što je Kovačić odigrao dvanaest utakmica u Ligi prvaka (i osam u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nap. a.) u dvije sezone, a tek mu je 18 godina. S druge strane, Radošević nije ni godinu dana standardan u Hajduku, a da ga Igor Štimac nije pozvao u reprezentaciju za utakmicu protiv Belgije, gotovo da se za njega ne bi ni znalo. To su vam, uz ostalo, odgovori na pitanje zašto je Kovačić prodan za petnaest milijuna eura, a Radošević za tri milijuna eura – objašnjava Erceg.

Komentara 18

JA
JackRussell
11:08 07.02.2013.

danijel@ stvarno si "inteligentan" do bola....smiješan si lik, nema menadžera u svijetu koji je pogodio u procjeni baš svakog igrača, Manchester United je u posljednje tri godine na Portugalca Bebea i Angolca Manucha potrošio 15 milijuna eura, a gdje su ti igrači danas? Nisu ni u rezervnoj momčadi. Mamić je napravio puno više vrhunskih poslova nego je imao pogrešaka....a bolje je pitanje, što si ti u životu napravio? Živiš od maminog džeparca...pokrije se radije nečim od srama...

BO
boka50
11:10 07.02.2013.

Hajduk je imao bolju opciju. Dogovoriti s Mamićem transfer Radoševića u Dinamo za fiktivnih 1M€ , ustvari 0 €, Ugovor na 5 godina uz klauzulu prve godine posudbe u Hajduk, jer u Dinama nebi igrao. I Dinamo proda Radoševića kao Vidu i uzme svoji 20% , a Hajduk 4 M€. Ali tko će od srama objasniti Torcidi da je Hajduk postao druga Lokomotiva !

DA
danijel00
10:37 07.02.2013.

Hajduk je pred bankrotom, a Dinamo ima love.Radosevic je zadnji vezni, a Kovacic playmaker tj "največi talent u hrvata", baš je tu mamić bio neki faktor.ak je takav majstor transfera, zakaj smo onda izgubili 7 miljuna eura na moralesu i calellu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije