BEZ DLAKE NA JEZIKU

'Da su meni zviždali u Areni kao Divcu, uhvatio bih se za međunožje! Gdje je sad ono - jednom braća?'

Zagreb: Gala večera povodom Memorijalne utakmice u sjećanje na Dražena Petrovića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
08.09.2024.
u 12:47

Legendarni košarkaš i bivši trener Dražena Petrovića, Zoran Moka Slavnić oštro je reagirao na jedini manji incident koji se dogodio za vrijeme spektakla u čast jednog od najvećih europskih košarkaša svih vremena

Iako se radilo o minornom incidentu u kojem je zapravo publika u zagrebačkoj Areni zviždala onom jednom čovjeku koji je nešto govorio na račun Vlade Divca, sve se na njegovom predstavljanju pretvorilo u malu neugodnost. Čak je i Aleksandar Petrović u jednom trenutku ustao i gestom zamolio publiku da stanu. Sve se to dogodilo na grandioznoj večeri u čast Dražena Petrovića, za vrijeme memorijalne utakmice u kojoj je aktualna hrvatska reprezentacija igrala protiv selekcije ponajboljih igrača iz europskih klubova.

Dio tog spektakla bio je i legendarni Zoran Moka Slavnić, jedan od bivših Draženovih trenera, zapravo prvi koji ga je u Šibenci otkrio dok je Dražen imao tek 15 godina. Slavniću je zasmetalo to što je za vrijeme predstavljanja Vlade Divca, nekadašnjeg Draženovog suigrača iz redova jugoslavenske reprezentacije dio publike zviždao. Iako, već smo naveli, radilo se zapravo o reakciji publike na istup šačice ljudi...

FOTO Arena se naklonila Draženu, legende uveličale spektakl o kojem će se pričati

Zagreb: Gala večera povodom Memorijalne utakmice u sjećanje na Dražena Petrovića
1/12

- Samo njemu su zviždali! Gdje je onda to "Jednom braća", iz onog filma... Bit će da to nije baš tako bilo. Ako su njih dvojica braća... Divac je posljednji kojem bi trebali zviždati. Puna dvorana je bila, meni se to nije svidjelo... Da su meni to napravili reagirao bih hvatajući se za međunožje... To zviždanje je jedna mala sjenka na čitav događaj - rekao je Slavnić u intervjuu za Kurir.

Osim toga, Slavnić nije imao zamjerki ni na što, a otkrio je da je i on trebao reći nekoliko riječi.

- Show se mogao vidjeti na TV-u. Motiv za okupljanje bio je Dražen i viđeno je mnogo emocija. Hologram gdje on priča... Pa, to je bio krešendo... Draženova i Acina majka Biserka, koja mene cijeni i voli... Uh, baš jake emocije... Mnogo emotivnih sudara... Bio sam počašćen što sam bio dio cijele priče. Trebao sam dvaput govoriti, Aco me molio, ali nisam želio. Rekao sam neka to učini Vlade Đurović koji ionako govori da je Dražen njegov, iako je došao tri godine nakon mene pa mu se danas svi smiju. Ovo nisu stvari za zezanje - dodao je Slavnić.

Ponosan je na svoj odnos s Draženom i obitelji Petrović.

- Mnogi su se kitili oko Dražena... Mnogi to i danas rade... Mogu samo reći da neki u rudniku provedu 20 godina tražeći dijamant, a ja sam ga našao iz prve u Šibeniku. Plus Đorđevića, Kukoča i Rađu... Inače, imao sam jedan prijedlog za događaj u Zagrebu, da se održi minuta šutnje za veliku petorku - Ćosića, Skansija, Šolmana, Tvrdića i Novosela. Žao mi je da se to nije dogodilo, ali nikom ne zamjeram - zaključio je u intervjuu.

Komentara 82

AN
antikomunist1
13:17 08.09.2024.

Zviždali su oni koji su htjeli zviždati. I što sad? Nikakva drama! Ako se onim "jednnom braća" aludiralo na "bratstvo i jedinstvo" - ne hvala i nikad više!

KE
keramičar
13:26 08.09.2024.

Divac je prvi kojem je trebalo zviždati, dapače, nije ga trebalo niti pozvati. Ovaj što bi se hvatao za međunožje, nemoj se puno gurati oko Dražena. U tvojoj karijeri je to bila samo epizoda, dok si mahom bio u srbiji i grčkoj. Zanimljivo bi bilo gdje si bio u periodu 1992-1993, nakon povratka iz grčke u srbiju. U nekoj obrovoljačkoj jedinici?

Avatar Anomander Rake
Anomander Rake
21:36 08.09.2024.

Publici nije brat. Dapače! Sramota je da, kroz sve medije, umanjujete to zviždanje kao i zviždanje Bijelom dugmetu. Zviždalo se jako, a zviždalo bi još jače da ljudi nisu bili iznenađeni. A lik se može uhvatiti za čkupi među nogama i počešati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije