VATRENI NA TURNEJI

Dalić dobio što je htio: To mi je bila želja, sad ćemo se bolje pripremiti za ono što nas čeka

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
03.02.2022.
u 21:26

- Dosad svaki put kad smo se okupljali bio je veliki pritisak, imperativ pobjede. Ovaj put je isto imperativ pobjede, ali bit će malo opuštenije, malo da se podružimo.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić zadovoljan je zbog činjenice da vatreni imaju dogovorenu turneju na kojoj će se pripremiti za Svjetsko prvenstvo u Kataru ove godine.

Pritom nije skrivao zadovoljstvo jer zna koliko je bilo važno učiniti sve što treba kako bi se "oponašali" teški klimatski uvjeti koji će dočekati nogometaše na turniru.

- Moja želja je bila da idemo u Katar, da se pripremimo za ono što nas čeka, što nam slijedi u 11. mjesecu, da se upoznamo i s klimom, i s terenima, i s ambijentom dolje. Ja sam jako zadovoljan s tom pripremnom turnejom, s tim utakmicama koje će biti - rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Hrvatskoj će protivnici biti Slovenija 26. ožujka i Bugarska tri dana kasnije, a utakmice će se odigrati na stadionima koji će ugostiti utakmice Svjetskog prvenstva.

- Nisu to ekstra kvalitetni protivnici, ali sigurno u ovom trenutku za nas dobri. Očekujemo zaista dvije dobre utakmice, očekujemo, naravno, dvije pobjede i jednu dobru igru - tvrdi izbornik i napominje da je od protivnika ipak nešto bitnije:

13.11.2021.,Split-Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijskog susreta s Rusijom za SP 2022 na Poljudu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Provesti tih osam dana u Kataru kao jedan team building, da se malo podružimo. Dosad svaki put kad smo se okupljali bio je veliki pritisak, imperativ pobjede. Ovaj put je isto imperativ pobjede, ali bit će malo opuštenije, malo da se podružimo. I da ovi igrači koji su novi, ima ih nekoliko, da se bolje upoznaju s reprezentacijom i da stvorimo novo zajedništvo.

Iako se kostur momčadi zna, kroz prošlu se godinu moglo vidjeti podosta novih imena u redovima vatrenih, kao i novih sustava igre. Svakako, aduta u rukavu, kao i potencijalnih pojačanja, svakako ima.

- Mi imamo kadar igrača koji je odradio kvalifikacije, koji je pokazao zaista kvalitetnim i dobrim. Pred nama je skoro godinu dana pripreme za Svjetsko prvenstvo. Svatko će imati šansu da se nametne, ali mi ćemo to jako dobro pratiti, te sve igrače - govori Dalić.

A sad kad je miran oko važnog dijela priprema u Dohi, mirnije prati jako važne kvalifikacije u Južnoj Americi, čiji rezultati Hrvatsku drže u drugoj jakosnoj skupini.

- Moralo bi se desiti puno negativnih stvari za nas, da mi ispadnemo iz drugog "pota". Očekujem nas tu. Sigurno da je puno bolje biti u drugoj jakosnoj skupini, i izbjeći jednog takvog protivnika. To bi za nas bilo sjajno i mislim da smo na dobrom putu da tako bude.

>>> Dalić tvrdi da bi predao ostavku da je izgubio u jednoj utakmici

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije