SVE PO STAROM

Večernji doznaje: Hrvatska će igrati u ožujku! Turnir se iz Emirata seli na novu lokaciju

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Luka Stanzl/PIXSELL
13.03.2024.
u 15:08

Hrvatska je od 22. do 26. ožujka trebala nastupiti na W Cupu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali turnir će se preseliti u egipatski Kairo

Hrvatska nogometna reprezentacija neće nastupiti na W Cupu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 22. do 26. ožujka, na turniru na kojem su trebali sudjelovati još Egipat, Tunis i Novi Zeland. Ali, turnir nije otkazan već je samo relociran iz UAE u egipatski Kairo.

Organizatori turnira gotovo su u "pet do dvanaest" povukli ovaj neočekivan potez. Podsjetimo, Hrvatska je prvu utakmicu trebala igrati 22. ožujka s Tunisom. Pobjednik bi 26. ožujka igrao u finalu, dok bi poraženi igrao za treće mjesto s pobjednikom/poraženim drugog polufinala između Egipta i Novog Zelanda. Sve će i ostati tako, a nova je samo lokacija. Dakle, nije Abu Dhabi nego je Kairo.

Sve je u službenom priopćenju kasnije potvrdio i Hrvatski nogometni savez:

"Žao nam je zbog ovakvog raspleta, no morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezentacije, kao i poslovni interes Saveza. Zahvaljujem kolegama iz Novog Zelanda, Tunisa i Egipta s kojima smo bili u otvorenoj komunikaciji te zajednički dogovorili sve korake, a posebno cijenimo spremnost Egipta da preuzme organizaciju ovog turnira. Najvažnije, uspjeli smo osigurati da reprezentaciji ne mijenjamo značajno plan reprezentacije, u dogovoru s izbornikom, jer imamo iste protivnike i ostajemo vjerni ideji da ekipi omogućimo da provede kvalitetnih tjedan dana zajedno", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Dalić je za ovu akciju pozvao 25 igrača, a među njima i Ivana Perišića. Njegov je povratak u reprezentaciju nakon višemjesečne stanke bio je označen kao glavni cilj za okupljanje u ožujku. Dalić je najavio da će ovo biti svojevrsni team-building uz dvije dobre provjere pred Euro u Njemačkoj koje se igra nadolazećeg ljeta.

Još uvijek nije do kraja raščlanjeno zbog čega je turnir relociran iz Abu Dhabija u Kairo, no spekulira se da je riječ o odustajanju nekih sponzora od turnira. Već smo naveli, o svemu se očitovao HNS i potvrdio da je akcija vatrenih u ožujku ipak spašena.

Podsjetimo, osim okupljanja u ožujku, vatreni imaju i dva zakazan priprema ogleda u lipnju, i to uoči odlaska na sam Euro. Dakle, za 3. lipnja na riječkoj Rujevici zakazan je prijateljski ogled sa Sjevernom Makedonijom, a pet dana kasnije igrat će se u Oeirasu s Portugalcima.

Komentara 2

NO
Nordik
15:22 13.03.2024.

Što ne odigra jednu tekmu Dalić s ostatkom prve lige, imao bi velikih problema.

NA
naslipo
15:23 13.03.2024.

Pozovite Rusiju, oni će sigurno doći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije