UOČI NOVIH UTAKMICA

Dalić objavio popis vatrenih: 'Ostali smo bez dvojice, ali sve nas raduje jedna stvar'

Euro 2024 - Croatia v Italy
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/4
19.08.2024.
u 12:05

"Imamo i dalje snažne temelje u momčadi koja je prije dvije godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo momčad osvježili s nekoliko novih imena koje želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju", kazao je Zlatko Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, objavio je javno popis od 24 igrača koje će zvati na okupljanjem povodom početka najecanja u Uefinoj Ligi nacija ovoga rujna. Vatreni se nadaju ponoviti pa i poboljšati učinak iz prošlog izdanja kada su kroz skupinu s Francuskom, Danskom i Austrijom uspješno izborili završni turnir. Sada je smještena s Portugalom, Poljskom i Škotskom. Dvije najbolje nacionalne momčadi nastupit će u četvrtfinalu koje je na rasporedu u ožujku iduće godine. Trećeplasirana momčad igrat će za ostanak u Ligi A, a iduća momčad ide u Ligu B.

Hrvatski će reprezntativci natjecanje otvoriti gostovanjem u Lisabonu 5. rujna gdje ih čekaju snažni Portugalci. Tri dana kasnije igrat će na hrvatskom tlu, to jest u osječkoj Opus Areni ugostit će reprezentaciju Poljske. Uz 24 poziva, izbornik Dalić je uputio sedam pretpoziva. Reprezentacije će se okupiti u ponedjeljak (2. rujna) u Zagrebu i tamo će boraviti sve do odlaska u portugalsku prijestolnicu 4. rujna.

"Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama - Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega", kazao je izbornik Dalić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Euro 2024 - Croatia v Italy
1/19

"Imamo i dalje snažne temelje u momčadi koja je prije dvije godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo momčad osvježili s nekoliko novih imena koje želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju. Nova sezona tek je započela, svi kandidati imaju mogućnost kroz dobar rad i kvalitetne nastupe u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji. Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu. Iako nećemo i ne smijemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvijek mora stremiti pobjedama i uspjesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti momčad koja će krenuti u kvalifikacije za SP. To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima - snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet", naglasio je izbornik Dalić.

Popis igrača za utakmice protiv Portugala i Poljske:

Vratari: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović

Pretpozivi: Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičić

VIDEO Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije!  Jedna stvar ga je jako pogodila

Komentara 16

SE
Senior2
12:43 19.08.2024.

Kod Dalića zaslužni imaju prednost pred najboljima.

FR
freeshooter
14:19 19.08.2024.

...jedino Perišić, koliko ga god volim, ta ozljeda, nije on još pravi, a niti neigra, bez kluba, sada nebi trebao tu biti, preskočiti dok se u potpunosti ne vrati, jer igra u NK Ivan Perišić u Premier ligi Nigdjezemske... nije dovoljno dobro...

MA
majeltomoguce
13:28 19.08.2024.

Mišić? Volio bi znati po ćemu je to Jakić kvalitetniji od Mišića? Ili možda Kova igra na mjestu Mišića, pa zato Mišić ne može u reprezentaciju? Bilo kako bilo Mišić je naš najbolji defenzivni vezni igrač!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije