SLAVILI I WARRIORSI

Dallas bez Dončića srušio klupski rekord i pobijedio Utah: Babo zabio 25 poena

Foto: Reuters
1/4
19.04.2022.
u 09:02

Kod Teksašana je zablistao Jalen Brunson koji je postigao rekordnih 41 poen. Mavericksi su postavili momčadski rekord od 22 trice, a imali su samo tri izgubljene lopte, čime su izjednačili rekord doigravanja.

Košarkaši Dallas Mavsa svladali su u drugoj utakmici 1. kruga NBA playoffa svojoj dvorani Utah Jazz 110:104, a Bojan Bogdanović je za goste imao učinak od 25 koševa (šut 9-15, trice 1-4) i pet skokova za 41 minutu igre.

Dallas uspio poravnati omjer na 1-1, iako i na ovom susretu nije igrala njihova prva zvijezda Luka Dončić, a u njegovoj odsutnosti kod Teksašana je zablistao Jalen Brunson koji je postigao rekordnih 41 poen. Mavericksi su postavili momčadski rekord od 22 trice, a imali su samo tri izgubljene lopte, čime su izjednačili rekord doigravanja.

Dallas je bio u opasnosti da izgubi objeprve  utakmice na domaćem parketu nakon što je doigravanje otvorio s prednošću domaćeg terena prvi put od osvajanja NBA naslova prije 11 godina. Nakon poluvremena domaći su nadoknadili zaostatak od deset razlike, a Brunsonu je pomagao i Nijemac Maxi Kleber koji je postigao 25 ​​poena.

Foto: Reuters

- Učinili smo ono što smo morali učiniti - rekao je trener Mavericksa Jason Kidd i nastavio:

- Razumijemo što je pred nama, što dolazi. Bit će to neprijateljsko okruženje, Utah igra izuzetno dobro kod kuće.

Brunson je postao peti igrač Dallasa koji je postigao 40 i više poena u utakmici doigravanja.

- Trebala nam je ta pobjeda - rekao je Brunson i dodao:

- Pokušao sam se zabaviti. Samo sam agresivan, pokušavam igrati, uključiti više ljudi u igru, stvoriti probleme protivniku. samo igram svoju igru.

Kod Utaha Donovan Mitchell postigao je 34 poena, Bojan Bogdanović je bio drugi strijelac s 25,a Jordan Clarkson je dodao 21. Rudy Gobert upisao je osam poena i 17 skokova.

Foto: Reuters

Treća utakmica doigravanja igra se u četvrtak navečer u Utahu, gdje je momčad iz Teksasa izgubila posljednjih 11 utakmica.

Denver Nuggetsi su u drugom susretu doigravanja na gostovanju kod Golden Statea uvjerljivo poraženi (126:106), a srpski as Nikola Jokić ostvario je double-double učinak, ali je i isključen u posljednjoj četvrtini.

Jokić je u 28 minuta na terenu postigao 26 poena i imao 11 skokova i četiri asistencije, a isključen je sedam minuta prije kraja utakmice, prilikom uvjerljivog vodstva domaćina, kada je "zaradio" još jednu tehničku pogrešku zbog nervozne reakcije. Kod Denvera su tri igrača postigla po 12 poena. U redovima Golden Statea, koji je u posljednju četvrtinu ušao s 20 koševa prednosti, izvrstan je bio Steph Curry s 34 koša za samo 23 minute provedene na terenu. Prratio ga je Jordan Polly s 29 koševa.

Treća utakmica, čiji je domaćin Denver, igra se u noći između četvrtka i petka.

Na Istoku su Philadelphia 76ersi kao domaćini svladali Toronto Raptorse 112:97 i poveli 2-0 u pobjedama.

Kamerunski centar Philadelphije Joel Embiid bio je prvo ime susreta sa 31 poenom i 11 skokova. Trener Philadelphije Doc Rivers postigao je 100. pobjedu u NBA playoffu u karijeri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije