Američka tenisačica

Danielle Collins odustala od odlaska u mirovinu: 'Ovo je izazov za mnoge žene'

Tennis - Women's Singles Quarterfinals
EDGAR SU/REUTERS
19.10.2024.
u 16:00

"Suočavanje s endometriozom, koja utječe na plodnost, veliki je izazov za mnoge žene. To je nešto s čime se aktivno borim, ali imam potpuno povjerenje u tim s kojim radim. Samo će trajati dulje nego što sam mislila", napisala je Collins

Američka tenisačica Danielle Collins, trenutno deveta na WTA ljestvici, objavila je na društvenim mrežama da odustaje od odlaska u igračku mirovinu na kraju ove godine te da će i 2025. biti dio teniske karavane. 

U siječnju je nakon poraza od Poljakinje Ige Swiatek u drugom kolu Australian Opena najavila prekid teniske karijere, rekavši da joj je dosta stalnih putovanja i da će se posvetiti obitelji. Željela je zatrudnjeti, no za sada je u tome sprječava zdravstveno stanje - endometrioza.

"Suočavanje s endometriozom, koja utječe na plodnost, veliki je izazov za mnoge žene. To je nešto s čime se aktivno borim, ali imam potpuno povjerenje u tim s kojim radim. Samo će trajati dulje nego što sam mislila", napisala je Collins, osvajačica četiri WTA naslova, koja je već 2019. otkrila da ima problema s reumatoidnim artritisom.

Collins je na popisu ekipe SAD-a za turnir mješovitih timova United Cup koji će se održati u Perthu i Sydneyu od 27. prosinca do 5. siječnja.

Suprotno dosadašnjim predviđanjima, nakon ove sezone neće završiti karijeru. "Vraćam se na turneju 2025. godine", objavila je na Instagramu tenisačica s Floride koja je ovog ožujka ostvarila najveću pobjedu u karijeri osvojivši WTA 1000 turnir u Miamiju.

Njezin najbolji ranking u karijeri bilo je sedmo mjesto na WTA ljestvici 2022. godine, kada je bila u finalu Australian Opena igrala protiv Ashleigh Barty i izgubila.

Ovo je za nju bila uspješna sezona u koju je krenula kao 62. igračica svijeta, a onda se popela čak 53 mjesta. Osim Miamija ove je godine osvojila je i turnir u Charlestonu., a 2021. godine osvojila je Palermo i San Jose. 

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Tennis - Women's Singles Quarterfinals
1/24
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije