DOMINIK LIVAKOVIĆ

Subašić ima mnogo iskustva i njegov savjet mi zlata vrijedi

Dominik Livaković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
03.04.2018.
u 21:47

– Kriza je bila, ali je i ostala iza mene. Nažalost, na teži način spoznao sam što znači biti vratar u Dinamu. Kada pobijediš u utakmici s 5:0 nitko ne pita vratara za dobru partiju i čistu mrežu, a kad kiksaš odmah si na meti.

Nije vrijeme išlo na ruku Dinamu u Zaprešiću, čak se, dok smo gledali kako cijeli dan lijeva kiša, u kuloarima počelo pričati o novoj odgodi.

Nije je bilo, teren nije bio tako katastrofalan kao na početku ove sezone na tom istom stadionu koji nema drenažu. Tada se igralo po mnogo gorim uvjetima i Dinamo je slavio, ovaj put nije, ostalo je 0:0.

Dominik Livaković
1/7

No, plavi su čak i s tim kiksom napravili mali korak k naslovu prvaka jer su njegovi pratitelji, Hajduk i Rijeka, međusobno igrali 1:1, pa plavi i dalje imaju osam, odnosno devet bodova više od njih.

Još se zbližili u reprezentaciji

I dok je kišica i nakon utakmice još, ali blaže, padala vratar Dinama Dominik Livaković prije ulaska u klupski autobus mogao je biti zadovoljan. Iako nisu plavi slavili, njegova je mreža ostala čista. Trener Nikola Jurčević nije dvojio oko toga hoće li on na vrata Dinama iako se tek vratio iz SAD-a gdje je bio s reprezentacijom.

– Ma, oporavio sam se od puta. Bilo je malo naporno putovati i trebalo je neko vrijeme da se tijelo oporavi, ali brzo je prošlo. Već sam zaboravio na “jet-leg” – mirno je rekao Livaković koji je jedini naš reprezentativac koji je bio u Dalićevoj ekspediciji bez ijedne minute nastupa.

– Prije svega, meni je čast biti dio reprezentacije. Nisam nastupio, ali činjenica je da smo proveli kvaliteno vrijeme zajedno, još malo se zbližili i kreirali atmosferu koja nam je nužno potrebna pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zadovoljan sam time.

U derbijima protiv Hajduka i Rijeke Livaković je pogriješio i odmah se počelo sumnjati u njega.

– Kriza je bila, ali je i ostala iza mene. Nažalost, na teži način spoznao sam što znači biti vratar u Dinamu. Kada pobijediš u utakmici s 5:0 nitko ne pita vratara za dobru partiju i čistu mrežu, a kad kiksaš odmah si na meti.

Znamo da ste prijatelj Danijela Subašića, sad ste se opet mogli družiti u Americi, jeste li razgovarali o tim pogreškama?

– Često razgovaramo o svemu. Stariji je, iskusniji i njegov savjet zlata vrijedi. Dakako da smo sve prošli, ali detalji neka ostanu među nama – uz smiješak će Livaković.

Potvrda da je kriza prošla može se pronaći i u dvije uzastopne utakmice u kojima niste primili pogodak. Koliko vam je to vratilo samopouzdanje?

– Svaka dobra partija utječe na samopouzdanje. Mislim da se vratilo i da će rasti sa svakom sljedećom dobrom utakmicom.

A to će Livakoviću i trebati, jer Dinamo u srijedu u Maksimiru igra polufinalnu kup utakmicu s Rijekom protiv koje je zadnji put pogriješio. Opterećujete li se s time prije polufinala?

– Gledajte, naravno da je svaka pogreška negdje u mislima, ali to sam ostavio iza sebe. Izvukao sam pouke i više ne razmišljam intenzivno o tome što je bilo.

Rijeka je ostala bez Čolaka, od koga prijeti najveća opasnost?

– Da, nema Čolaka, ali tu je Heber koji ima najviše golova u HNL-u. Domagoj Pavičić je dobar u posljednje vrijeme, Bradarić je uvijek opasan...

I Gabriel bi mogao zaigrati

Jeste li već rezervirali ulaznice za prijatelje i rodbinu za finale Kupa?

– A, ne. Ako ćemo tako razmišljati, obit će nam se o glavu. Idemo utakmicu po utakmicu, sad je sva pažnja usmjerena na Rijeku. To je jedini ispravan put – zaključio je Livaković.

Njega ćemo u srijedu gledati među vratnicama, Marka Leškovića i Nikolu Moru sigurno nećemo, Moro će dugo izbivati, a i Leškovića neko vrijeme neće biti. Dobra je vijest za trenera Jurčevića što Gojak nije teže ozlijeđen, a u sastav se vraćaju Soudani, Sosa, Doumbia, a i Benković je počeo trenirati punom snagom.

Na stoperskoj poziciji odlaskom Sigalija, ozljedom Leškovića i stalnim mukama Benkovića, plavi imaju najviše muke, uz Rrahmanija i Benkovića konkuriraju Perić i Brazilac Gabriel.

Dominik Livaković
1/15

Komentara 1

ST
stric7
22:15 03.04.2018.

.... promo članak .... lova vrti gdje burgija ne može...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije