WTA San Jose:

Dariji Jurak naslov u paru sa Slovenkom Klepač

Tennis - Mixed Doubles - Round 1
EDGAR SU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.08.2021.
u 08:32

Collins je nastavila svoj pobjednički niz započet prije dva tjedna na turniru sa zemljanom podlogom u Palermu, gdje je osvojila prvi naslov u karijeri

Hrvatska teniska olimpijka, 37-godišnja Zagrepčanka Darija Jurak pobjednica je WTA 500 turnira u američkom San Joseu u konkurenciji parova, a do svog devetog WTA naslova u karijeri stigla je u paru s 35-godišnjom Slovenkom Andrejom Klepač svladavši u finalu Kanađanku Gabrielu Dabrowski i Brazilku Luisu Stefani sa 6-1, 7-5.

Za Jurak i Klepač je ovo drugi zajednički WTA naslov u ovoj godini, nakon što su slavile i na turniru u njemačkom Bad Homburgu na travnatoj podlozi. Bile su i finalistice na zemljanoj podlozi u Parmi u svibnju, nakon čega su se probile do četvrtfinala u Roland Garrosu.

U pojedinačnoj konkurenciji u San Joseu slavila je Amerikanka Danielle Collins (WTA - 36.), koja je nakon polufinalne pobjede nad Anom Konjuh u finalu nadigrala Ruskinju Dariju Kasatkinu (WTA - 31.) sa 6-3, 6-7 (10), 6-1. Kasatkina je u drugom setu izvukla zaostatak 3-5 i spasila ukupno pet meč-lopti, ali joj je ponestalo snage za potpuni preokret.

Collins je nastavila svoj pobjednički niz započet prije dva tjedna na turniru sa zemljanom podlogom u Palermu, gdje je osvojila prvi naslov u karijeri.

WTA San Jose, pojedinačno - finale

Danielle Collins (SAD/7) - Daria Kasatkina (Rus/4) 6-3, 6-7 (10), 6-1

WTA San Jose, parovi - finale

Darija Jurak / Andreja Klepač (Hrv-Slo/2) - Gabriela Dabrowski / Luisa Stefani (Kan-Bra/1) 6-1, 7-5 

POGLEDAJTE: Veliki intervju s Goranom Ivaniševićem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije