Darijo Srna poveo je u pobjedu

04.09.2005.
u 00:19

Zlatko Kranjčar uoči dvoboja u Reykjaviku strepio je da nakon pobjede u Sofiji i remija s Brazilom u Splitu njegovi nogometaši ne pomisle kako će lako na kraj s Islanđanima. Cico je dobro osjetio svoje igrače, koliko god ih upozoravao, nije pomoglo. Otud i loše prvo poluvrijeme, otud i 0:1 nakon prvih 45 minuta. Tek u svlačionici Cicino je društvo postalo svjesno da je vrag odnio šalu.

I čim su krenuli čvrsto, čim su se rastrčali i ušli u dvoboje s domaćinom već na sredini terena, vidjelo se tko je tu bolji, tko je gazda u kući. Drugo lice, drugi pristup i odmah i preokret rezultata. U drugom poluvremenu glatkih 3:0 za naše i pljesak za tri boda i konačnih 3:1. Boško Balaban sa dva pogotka bio je junak pobjede. Cico ga je vratio u udarnu postavu nakon dugo vremena, osjetio je da su takve utakmice kao stvorene za riječkog strijelca. Balaban je dvaput sredio Letonce, zapamtili su ga i Islanđani. Posebno vratar Arason, njega je matirao i prije deset dana igrajući za svoj Club Brugge protiv Valerenge. I Belgijce je odveo u Ligu prvaka. Boškova jesen.

Na pripremama u Brežicama većina je naših djelovala rezervirano. Jedini je i na treninzima stopostotno jurio Darijo Srna. I u Reykjaviku je jedino on jurio svih 90 minuta. Dodavanje za pogodak i precizno izvedena najstroža kazna. I još puno, puno dobrih poteza. Takav je Srna, probija kao šilo. Kad su ostali krenuli za njim, bila je to druga, naša pjesma. Kad su vezni zatvorili Islanđanima prostor, znalo se tko će slaviti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije