NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Deset klubova za pet preostalih mjesta

18.03.2003.
u 00:00

U skupini B, u kojoj su Arsenal, Ajax, Valencia i Roma, sve četiri momčadi mogu dalje

ZAGREB - Uoči posljednjeg, šestog kola nogometne Lige prvaka deset se klubova nada da će popuniti pet preostalih mjesta koja vode u četvrtfinale, u nokaut-sustav. Zadnju rundu ligaških okršaja mirno čekaju samo Milan, Manchester United i Barcelona, a najzamršenija je situacija u skupini B.

Sve četiri momčadi - Ajax (7 bodova), Arsenal (7), Valencia (6) i Roma (4) - mogu dalje, a ni jedna nije sigurna. Najjednostavniji rasplet nudi gostujuće pobjede ili remije Ajaxa u Rimu i Arsenala u Valenciji i njihov ulazak među osam izabranih. Kopljanicima za prvi ulazak neke nizozemske momčadi u četvrtfinale nakon poprilično godina igraju i porazi od 2:3, 3:4, 4:5... ako Arsenal svlada Valenciju.

Arsenal i u slučaju poraza u Valenciji prolazi ako Roma svlada Ajax, dok Valencia unatoč zaostatku za vodećim dvojcem sigurno postaje četvrtfinalist ako na Mestalli sruši londonske topnike. Romina računica svodi se na to da bez suspendiranih Tottija i Samuela pobijedi Ajax, uz remi Valencije i Arsenala. Ako, pak, Arsenal ponese tri boda iz Španjolske, Romi treba minimalan uspjeh od 1:0 ili 2:1.

U ostalim skupinama za rasplet treba manje matematike. Inter i Real u četvrtfinale vode pobjede u Leverkusenu, odnosno u Moskvi, kod otpisanih domaćina, dok u suprotnom lovci Newcastle i Borussia ne smiju pobijediti već sigurne Barcelonu i Milan. Interu će zadaća biti tim teža što će u Leverkusenu biti bez udarnih igala Vierija, Recobe i Batistute!

U skupini D je, uz Manchester, u najboljem položaju Juventus, zahvaljujući prošlotjednom pogotku Igora Tudora u susretu s Deportivom. Jedini scenarij koji baca Juve iz četvrtfinala je da ga Basel pobijedi s 4:0 ili više, a Deportivo ne osvoji tri boda u utakmici s Manchesterom. Unatoč mogućem krugu tri momčadi sa po 7 bodova, Deportivo više nema izgleda, i oni Baselovi mjere se u promilima...

A. Buškulić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije