SJAJAN POSAO UPRAVE

Dinamo je po prvi put odolio jednoj stvari nakon 15 godina. Zajec i ekipa poslali su jasnu poruku

Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
02.09.2024.
u 10:00

Prošlih sezona prodavani su ključni igrači poput Livakovića, Šutala, Oršića, Gvardiola, Majera, no ovaj put u Dinamu su rekli stop za ponuđenih 20 mil. € za Baturinu

Dinamovi navijači prije dva dana dočekali su najljepšu moguću vijest, klub je potvrdio da će Martin Baturina predvoditi plave u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Za Dinamovim draguljem vladao je veliki interes posljednjih dana prijelaznog roka, Fiorentina je zadnjih sati triput povećavala ponudu te na kraju bila spremna platiti 20 milijuna plus bonuse samo da Dinamo pristane prodati svog 21-godišnjeg veznjaka. Nekada bi maksimirski klub prodao Baturinu ni ne trepnuvši, no ovoga puta su samo odmahnuli rukom i uvjerili Martina da je ostanak u Maksimiru najbolja opcija za njega, unatoč tome što bi u Fiorentini imao barem trostruko veću plaću. I taj ostanak Baturine velika je pobjeda Zajeca i nove ekipe u Dinamu, jer ostat će upisani u povijesti kao prva klupska uprava koja u posljednjih 10-15 godina već na početku sezone nije prodala nekog ključnog igrača.

Sjetimo se samo prošloga ljeta, kada su plavi prvo ostali bez trojice ključnih igrača – Livakovića, Šutala i Ivanušeca, a onda je iz Maksimira otišao i Ljubičić. Sezonu prije iz Dinama su odlazili Franjić, Jakić i Oršić, u sezoni prije toga (2021./22.) Gvardiol i Majer. Po istom obrascu prodaje najvrednijih igrača na tržištu Dinamo je u ljeto 2020. prodao Moru, a godinu prije Olma i Šunjića. U sezoni 2018./19. odlazili su Benković, Sosa i Ćorić, 2017./18. Rog, a godinu prije Brekalo i Pjaca. U sezoni 2015./16. prodan je Jozo Šimunović za 7 milijuna eura u Celtic, a u sezoni 2014./15. Maksimir su napuštali Halilović i Brozović, baš kao i Vrsaljko i Jedvaj sezonu prije.

VEZANI ČLANCI:

Da ne odlazimo još više u prošlost, zaključak je da je Dinamo baš svake sezone prodavao svoje najveće klupsko blago te tako oslabio momčad u europskim ambicijama. Ovaj put to se nije dogodilo, Zajec i njegova ekipa rekli su stop transferima te tako poslali poruku da Dinamo u Ligi prvaka neće biti samo nijemi promatrač kao što je to bilo u mnogim od prethodnih osam nastupa u najjačem klupskom natjecanju. Također, ostankom Baturine te dovođenjem još nekoliko pojačanja poslali su poruku i konkurentima u Supersport HNL-u.

Naravno, klub je najbolju poruku poslao i navijačima, a da su je oni shvatili, pokazuje da je s jučerašnjim danom Dinamo imao više od 40.000 članova. Brojka raste iz sata u sat, pa će uskoro biti nadmašen i rekord iz 1982. kad je Dinamo brojao 42.000 članova. Iako je između tih razdoblja prošlo više od 40 godina, jedna poveznica je ostala, a to je Velimir Zajec, koji u Dinamu trenutačno sa svojim ljudima radi sjajan posao.
 

Ključne riječi

Komentara 4

BE
bendzola
11:37 02.09.2024.

Najjaču poruku Dinamu je poslao Karabag koji je objektivno u dvije utakmice trebao zabiti 5-6 komada. Sigurno Bayern, Milan i Borissija ne budu tako promašivali. Na krilima sreće od Dinama stvarate i pumpate euforiju bez pokrića... A to uvijek loše završava, Hajduk je najbolji primjer

BS
Blue_shirt
10:49 02.09.2024.

Sad ga malo pretjerujete ! 1. Nikada Dinamo u zadnjih 15godina nije imao samo jednog protivnika da bi preko njega usao u LP i zarado 35m€. 2. Nikada jos nisu u kalendarskoj godini stigle tako izdašne naknade za prethodne prodaje (Olmo, Gvardiol, Majer) Toliki priljev novca je dao prvi put u 15g da nema potrebe za prodajom

EJ
ejStef
15:09 02.09.2024.

Dinamo nikada nije samo kvalifikacijom u LP zaradio toliko, pa da ne treba prodavati na silu. Osim toga, procjena da će Baturina vrijediti još i više stoji... Mada u svemu tome, igra nikako ne ohrabruje, vidjet ćemo kako će to ispasti već u prvom ozbiljnijem susretu odmah nakon reprezentativne pauze. Niti ova zadnja utakmica protiv Rijeke, niti protiv Qarabaga, niti Osijeka, niti ekipa, niti taktika nisu izgledale dobro. Obrana curi na sve strane, napad bez ideje, vezni red teško prenosi loptu i sl... Tu je vidljiv problem struke, ne toliko individualne kvalitete. Jedini koji je do sada imao tu profesionalan pristup je Bjelica, i nešto malo Mamić mlađi, i to Bjelica kada je imao posložen stručni stožer. Dobro je vidio što ima, to je uvježbao koliko je mogao, i to je činilo osnovu igre protiv jačih ekipa (Livaković ispuca na Petkovića, a ovaj proslijedi Oršiću, pa što ispadne. Ostatak ekipe je igrao bunker)... Jakirović mora nešto promijeniti za LP, ovako neće ići, bit ćemo kanta za napucavanje, kao pod Jurčićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije