NAKNADE

Dinamo nije prodao niti jednog igrača, a već je zaradio fantastičan novac od dva transfera

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Nizozemske
Marko Lukunic/PIXSELL
30.06.2023.
u 08:15

Prodajom hrvatskih reprezentativaca plavi su zaradili vrlo lijep iznos novca

Od transfera Marcela Brozovića i Matea Kovačića velike koristi imat će zagrebački Dinamo jer je prilikom prodaje ugradio klauzulu prema kojoj mu pripada pravo na određeni postotak prilikom iduće prodaje. Plavi iz Maksimira još nisu prodali nikoga, a nisu niti odigrali službeni dvoboj a već su zaradili preko tri milijuna eura. 

Brozović je otišao u Saudijsku Arabiju za 23 milijuna eura, a od tog transfera je profitirao i Dinamo, iz kojeg je veznjak 2015. godine otišao u talijanski Inter. Hrvatski prvak ima pravo na 10 posto od idućeg Brozovićevog transfera, što znači da mu pripada 2.3 milijuna eura. Ima pravo i na dio takozvane Fifine naknade za solidarnost u iznosu od oko 560 tisuća eura, pa će od ovog transfera ukupno zaraditi 2.86 milijuna eura. 

VEZANI ČLANCI:

Kovačić je za 30 milijuna eura potpisao za Manchester City, a Dinamo ima pravo na dva posto transfera prema propozicijama Uefe stoga će ovdej zaraditi 600 tisuća eura. Dakle, već je zarađeno oko 3.5 milijuna eura, a moguće je kako će doći do prodaja glavnih igrača poput Livakovića, Petkovića, Šutala i Ivanušeca. 

 

Komentara 3

EJ
ejStef
10:51 30.06.2023.

Život na staroj slavi, to ne traje dugo... Za sada ocjena novo-stare uprave i Šimića čista jedinica. Ima još malo do početka kvalifikacija za LP, možda se nešto i dogodi, mada sumnjam, nova politika upućuje da je to nemoguće... Ovo je ono za što su se BBB i novinari borili?

AN
AntePortas9
09:00 30.06.2023.

Što je zaradio, zaradio je. Od sada nek' se Bogu mole.

Avatar gremo20
gremo20
08:48 30.06.2023.

to je sve lova koja dolazi kao rezultat mamićevih ugovora iz prošlosti. gdje su pojačanja današnje uprave? gdje su veliki transferi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije