Dinamo - Zadar 5:1 - Fantastični modri prema Domžalama!

nog-modri-txt.jpg
Foto: Antonio Bronić
28.07.2007.
u 22:59

Kako je Dinamo startao, u ovom prvenstvu vijest za naslovnice bit će i kad prvak primi gol. Modri su protiv Zadra u prvih 45 minuta demonstrirali moć kakva se rijetko viđala i u "Eduardovu dobu". Fanatičan pristup Ivankovićevih igrača rezultirao je čarolijom na travnjaku, koje je dizala publiku na noge.

Da nije bilo raspoloženog vratara Subašića, Zadar je već u prvom dijelu mogao dobiti barem peticu. Otpor gostiju trajao je samo deset minuta, a onda je Modrić idealno nabacio, a Schildenfeld glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0. Dvije minute poslije Luka Modrić "slomio" je svog rođaka Josipa Modrića i idealno asistirao Šokoti za 2:0.

U 21. minuti Pokrivač je dao šansu Sammiru, a Brazilac se prošetao "po Kalelargi" i zabio u donji lijevi kut. Zadarski vratar Subašić bio je najraspoloženiji igrač gostiju. Skinuo je zicere Šokoti (dva puta), Sammiru, jednom je čupao ispod grede spriječivši autogol, a u 31. minuti Pokrivač je u čistoj gol-šansi pucao pokraj gola.

Najljepšu akciju modri su izveli u 39. minuti, a nije donijela pogodak. Sammir je perfektno prebacio zadarskog braniča, a Modrić iz prve volejem pucao preko grede. Poluvrijeme koje nije moglo nikoga ostaviti ravnodušnim, jer je Dinamo igrao briljantno. Zadar je, poput Šibenika u prvom kolu, bio samo statist, bez ijedne šanse, bez pogleda prema Kochu.

Žestoki Dinamov presing i u drugom poluvremenu donio je četvrti pogodak u 66. minuti. Sjajnu akciju okončao je Mario Mandžukić efektnim udarcem preko glave. Bio mu je to treći pogodak u posljednje tri utakmice u modrom dresu.

Nastavka utakmice na poseban način obilježio je Bjelokošćanin Franc Manga Guela, čiji su munjeviti prodori po lijevoj strani dizali istočnu tribinu na noge.

Guela je demonstrirao moć, silinu i znanje i već po ovih 45 minuta može se naslutiti da će biti pojačanje za modre. Vrijedi zabilježiti i prvu utakmicu Marijana Buljata nakon šestomjesečne stanke zbog prijeloma noge.


Dinamo - Zadar 5:1

ZAGREB, Maksimir. Vrijeme toplo. Gledatelja 15000. Sudac Domagoj Ljubičić (Osijek) 6.5. Igrač utakmice Luka Modrić

Strijelci: 1-0 Schildenfeld (10, Modrić), 2-0 Šokota (12, Modrić), 3-0 Sammir (21, Pokrivač), 4-0 Mandžukić (66, Mikić), 5-0 Vukojević (90, Mikić), 5-1 Ćustić (90, Baturina)

Dinamo
Koch
Mikić
Schildenfeld
Carlos Čale
(od 46. Chago)
Vukojević
Pokrivač
Mandžukić
Sammir
(od 59. Guela)
L. Modrić
(od 70. Buljat)
Šokota

Zadar
Subašić
J. Modrić
(od 46. Parmaković) Batkoski
Rožić
Balašković
Milin
(od 78. Ćustić)
Župan
D. Tadić
Elez
Baturina
Terkeš
(od 71. Štefančić)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije