DISCIPLINSKE ODLUKE

Dinamu i Hajduku jednake kazne, na listi još dva prvoligaša

Šibenik i Hajduk susreli se u 21. kolu HT Prve lige
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
09.02.2022.
u 18:12

Caseres Facundo Augustin (Istra 1961) kažnjen je s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a) tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo

Disciplinski sudac Prve HNL, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 22. kola  u kojima su četiri prvoligaša stigla na 'crnu listu'. Tako je Hajduk kažnjen je s 15.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Gorica - Hajduk.

Pojašnjeno je:

"Pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide (400 pripadnika), smješteni na istočnoj tribini, u 31. minuti bacaju jedan topovski udar na prostor ispred iste tribine, te u 33. minuti pale jednu dimnu kutiju koja je pravila dim narančaste boje te od 75. do 76. minute pale 14 baklji i jednu dimnu kutiju, a što je sve dogorjelo na istoj tribini, kojom prilikom je došlo do uništenja pet plastičnih sjedalica."

Jednaku kaznu dobio je i Dinamo  zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo.

Prema opisu: gostujući navijači u 67.  minuti (cca 20 osoba) vrijeđaju domaćeg igrača br. 17 hukanjem. U 81. minuti gostujući navijači upalili su jednu baklju koja je izgorjela na tribini. U 82. minuti upaljene su tri baklje, od kojih su dvije ubačene u teren za igru.

Gorica je kažnjena sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Gorica - Hajduk, a Istra 1961 sa 7.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo. Osim toga, Puljani su kaženjeni s 5.000 kuna zbog triju žutih kartona, jednog isključenja i jedne opomene na klupi tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo. 

Caseres Facundo Augustin (Istra 1961) kažnjen je s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a) tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije