Konjički sport

Djelmić za 17 stotinki sekunde pobijedila u utakmici za Pehar grada Zagreba

03.06.2024.
u 10:55

- Sjajna atmosfera, rijetko imam priliku jahati u Zagrebu pred ovako velikim brojem gledatelja. To me dodatno motiviralo. Eto, iz četvrtog pokušaja sam osvojila utakmicu za Pehar grada Zagreba - rekla je Lea.

Lea Djelmić, članica konjičkog kluba Jarun, upisala se kao nova pobjednica u utakmici za Pehar grada Zagreba, na visini prepona 1,40 metara.

To je četvrti put za redom da je ženska pobjednica ove prestižne utakmice. Prije Lee pobjeđivale su Kirnarskaya Anastasia Alekseevna, Laura Dragičević i Nuša Olajoš, a posljednji muški pobjednik bio je Slovenac Urh Bauman 2019. godine.

Malo je nedostajalo da i ove godine pobijedi Slovenac, Naime, Andraž Cijan Brkič bio je najbolji u obje utakmice Golden toura prva dva dana međunarodnog Lipanjskog turnira.

No, u utakmici za Pehar grada Zagreba Lea je u baražu bila brža za samo 17 stotinki sekunde. Oboje su prošli parkur bez ijednog rušenja. Lea je jahala na grlu Dukat. Zanimljivo je da je Lea osvojila i treće mjesto, ali ovoga puta s grlom  Bischera. 

- Sjajna atmosfera, rijetko imam priliku jahati u Zagrebu pred ovako velikim brojem gledatelja. To me dodatno motiviralo. Eto, iz četvrtog pokušaja sam osvojila utakmicu za Pehar grada Zagreba.

Lani sam također nastupala s tri grla i nisam uspjela, ovoga puta su odlučivale stotinke sekunde u baražu i uspjela sam. Išla sam s grlom Dukat s kojim ću sljedeći vikend nastupati na utakmici Svjetskog kupa u Slovačkoj.

Kako sam nastupala prije Brkiča nisam u tom trenutku mogla znati koliko sam bila brza. Naime, Slovenac ima "jurilicu", njegovo grlo je izuzetno brzo. Inače, poznajem njegove rezultate, dečko je stvarno sjajan – rekla je Lea koja završava četvrti razred srednje škole.

- Još ne znam hoću li upisati fakultet ili ću uzeti stanku od godinu dana. Htjela bi da me prime u Akademiju za mlade jahače, da odem kod nekog odličnog trenera u inozemstvo.

Vidjet ću u narednih mjesec dana kakva me očekuje sudbina. Nakon nastupa u Slovačkoj idem još na turnir u Belgiju, pa  sredinom srpnja me očekuje i nastup na Europskom prvenstvu -   zaključila je Lea Djelmić. 

U utakmici Silver tour, na visini prepona 1,25 metara, pobijedio je Josip Jadrijević (Aperion) na grlu Clever boy. Bio je i drugi, s grlom Bandito, dok je treće mjesto osvojio Josip Gugić (Edek) s grlom  Histria.

U utakmici Bronze tour, na visini prepona 1,15 metara, pobijedili su po skupinama Mia Ivančić (Zagreb) na grlu Cloneys Clarissa, Taša Klaić (BIT-EK) na grlu Ascot, te Laura Dragičević (Sveti Juraj) na grlu Cella Citty. 

Organizacija turnira u režiji Zagrebačkog konjičkog saveza bila je na vrhunskoj razini. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije