ZAR STVARNO?

Dobro pogledajte nove dresove engleskog prvoligaša. Jesu li to oni iskopirali Hajduk?

Foto: Twitter screenshot
1/2
13.07.2022.
u 23:40

Da je zaista preuzet identičan dizajn potvrđuje i činjenica da je i gostujući dres bijeli s istim dizajnom kao Hajdukov.

Jednom davno netko mudar je rekao: Ne postoji original, već samo dobra ili loša kopija. Po svemu sudeći, najnoviji "modni dizajn" iz engleske vrlo je dobra kopija, štoviše neki bi rekli i duplikat.

Naime, engleski prvoligaš Crystal Palace predstavio je nove dresove za nadolazeću sezonu. I ništa ne bi bilo sporno da dres nije identičan prošlosezonskoj kolekciji Hajduka. Primijetili su to vrlo brzo navijači na Twitteru.

Treba napomenuti kako je obje kolekcije dresova proizvela ista tvrtka, stoga je sličnost razumljiva, no ovdje se radi o identičnoj kopiji u što se možete uvjeriti i na fotografijama ispod.

Foto: Twitter screenshot

Foto: Twitter screenshot

No tu priča ne predstaje. Da je zaista preuzet identičan dizajn potvrđuje i činjenica da je i gostujući dres bijeli s istim dizajnom kao Hajdukov. 

Iz kluba nisu komentirali sličnost dresova, već su samo na službenim stranicama objavili kako je "čuvena crveno-plava kolekcija" u pretprodaji. Naime, dres se može nabaviti po cijeni od 55 funti (oko 500 kuna).

Inače Crystal je prošlu sezonu završio na 12. mjestu. Ostaje za vidjeti hoće li im novi dresovi donijeti više sreće.

 

Ključne riječi

Komentara 7

MA
Maui
09:47 14.07.2022.

Palace ima istu boju dresova kao Hajduk oduvijek. Stariji je klub od Hajduka i šest puta skuplji. Macronov tim dizajnira više dezena godišnje, a klijenti biraju. Sto posto je kako još nižerazrednih klubova ove godine nosi isti dres negdje u svijetu. U čemu je problem? Palace je odabrao dezen ne hajući tko ga već nosi, jer znaju kako nijedan važan europski klub nema taj dezen.

D2
Dubravko_23
06:36 14.07.2022.

Najnormalnija stvar je da proizvoda li opreme za nižerangirane klubove koriste isti dizajn, samo neznalice se čude ovome ko pita dreku. Samo elitni klubovi imaju vlastiti dizajn, svi drugi idu na postojeće uzorke.

Avatar Brko
Brko
06:25 14.07.2022.

Pa kaj ćemo sad? Morat ćemo plakati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije