SRPSKI TENISAČ UVJELJIV

Đoković sedmi put sportaš Balkana, Hrvata nema među prvih sedam

Zadar: Novak Đoković protiv Peđe Krstina na na Adria Tour teniskom turniru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
29.12.2021.
u 14:13

Đoković, koji je osvajao ovu nagradu pet puta zaredom od 2011. do 2015. te 2019., u 48. izboru BTA je osvojio 83 boda, 27 više od drugoplasiranog grčkog košarkaša Giannisa Antetokounmpa, a 35 od trećeg grčkog atletičara Miltiadisa Tentogloua.

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković po sedmi je put izabran za najboljeg sportaša Balkana u izboru Bugarske novinske agencije (BTA) u kojemu je sudjelovalo 10 nacionalnih agencija iz regije među kojima je i HINA.

Đoković, koji je osvajao ovu nagradu pet puta zaredom od 2011. do 2015. te 2019., u 48. izboru BTA je osvojio 83 boda, 27 više od drugoplasiranog grčkog košarkaša Giannisa Antetokounmpa, a 35 od trećeg grčkog atletičara Miltiadisa Tentogloua.

Ove godine Đoković je osvojio tri "grand slam" naslova, Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, dok je na US Openu izgubio u finalu.

Antetokounmpo je vodio Milwaukee Buckse do naslova NBA prvaka te je bio najkorisniji igrač finala, dok je Tentoglou osvojio naslov olimpijskog pobjednika u skoku u dalj te je europski dvoranski prvak u toj disciplini.

Od hrvatskih sportaša najbolje plasirani su veslači Martin i Valent Sinković, olimpijski pobjednici u dvojcu, koji su zauzeli osmo mjesto sa 22 boda.
 
 
REDOSLIJED:
 1. Novak Đoković (Srbija-tenis)                               83
 2. Giannis Antetokounmpo (Grčka-košarka)                      56
 3. Miltiadis Tentoglou (Grčka-atletika)                       48
 4. Distria Krasniqi (Kosovo-džudo)                            32
 5. Jovana Preković (Srbija-karate)                            30
 6. Ivet Goranova (Bugarska-karate)                            26
 7. Biljana Dudova (Bugarska-hrvanje)                          23
 8. Martin i Valent Sinković (Hrvatska-veslanje)               22
 9. Mete Gazoz (Turska-streličarstvo)                          21
10. Nicoleta-Ancuta Bodnar i Simona Radis (Rumunjska-veslanje) 20

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:09 29.12.2021.

Normalno da nema hrvata, kad veći dio hrvatske nije na Balkanu. To nas samo novinari uporno guraju na Balkan i bivšu Jugu.

NI
nickster
12:38 30.12.2021.

Jeste, odmah do Finske. Fini neki ljudi, cene samo skijanje i pe@er sportove, kakav Balkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije