SVE JE BLIŽE

Đokovićev otac otkrio Novakove planove za mirovinu: 'Igrat će još nekoliko turnira. Zaokružio je priču'

Exhibition Match - Grigor Dimitrov v Novak Djokovic
Foto: SPASIYANA SERGIEVA/REUTERS
1/3
01.10.2024.
u 12:40

Ove godine, Novak Đoković nije imao puno sreće na Grand Slam turnirima. Poražen u sva četiri velika turnira sezone, uspio je uzeti olimpijsko zlato, jedino veliko odličje koje mu je nedostajalo

Srđan Đoković, otac srpskog asa i najtrofejnijeg tenisača svih vremena Novaka Đokovića, sa srpskim je medijima razgovara o svome sinu čija se dugačka i slavna karijera neumoljivo kreće prema svome konačnom zalasku. Danas 37-godišnji sportaš osvojio je 24 Grand Slama, a tome je pridodao odličje koje je nedostajalo njegovoj kolekciji, zlato sa Olimpijskih igara. Mnogi s kojima se borio kroz godine već su objesili rekete o klin, a koliko će dugo još igrati Novak nerijetka je tema u medijima.

Njegov je otac potvrdio da se tenisač bliži kraju karijere te navodi kako u mirovini namjerava živjeti u rodnom mu Beogradu. "Što se mene tiče, on je zaokružio sportsku priču. Igrat će na još nekoliko turnira, ali mislim da je pokazao da je najbolji sportaš svih vremena. Brzo će se izgraditi i njegov muzej u Beogradu, pokraj muzeja Nikole Tesle, najvećeg znanstvenika svih vremena. Moja djeca su se rodila ovdje i Novak će, kad završi tenisku karijeru, živjeti u svom Beogradu, u svojoj Srbiji", kazao je tenisačev otac.

GALERIJA Ekskluzivne fotografije Novaka Đokovića u Dubrovniku. Srpski as uživa u Hrvatskoj

Exhibition Match - Grigor Dimitrov v Novak Djokovic
1/8

Srđan Đoković je često spominjana osoba kada je riječ o Novakovoj poveznici s Kosovom. 63-godišnjak rođen je u Kosovskoj Mitrovici. Novak je nakon pobjede na Roland Garrosu 2023. godine na leći kamere napisao: "Kosovo je srce Srbije. Zaustavite nasilje." Nakon puno kritika tenisač je izjavio: "Kao sin čovjeka koji je rođen na Kosovu, osjećam da moram pružiti potporu našim ljudima i čitavoj Srbiji. Kosovo je naša kolijevka, utvrda, središte stvari najvažnijih za našu državu."

Ove godine, Novak Đoković nije imao puno sreće na Grand Slam turnirima. Najprije ga je u pokušaju da osvoji Australian Open u polufinalu svladao Jannik Sinner. Taj je meč Đoković nazvao jednim od najgorih koje je ikad igrao. Kada je došlo vrijeme za French Open trebao uspio je svladati Francisca Cerúndola u četvrtom kolu, ali ozlijedio je koljeno zbog čega je bio prisiljen povući se iz četvrtfinalnog meča. Na Wimbledonu je u finalu poražen od Carlosa Alcaraza, na US Openu nije bio pronašao put do pobjede protiv Alekseja Popyrina. 

VIDEO Za astronomsku cijenu prodaje se Mamićeva majica u kojoj je napravio nešto o čemu se priča i danas

Komentara 2

ST
strahimir
15:14 01.10.2024.

Đoka odđokao svoje

Avatar Moodleen
Moodleen
13:58 01.10.2024.

Debelo je prošlo podne i danas tek sad džokovićanje... Nemre to takvo zanemarivanje zemljaka, ima u 0:03 da smo već redovno izvešteni o tomu kaj bu danas jel, kakve čarape si je kupil... Il nema nagrade u omiljenoj valutici, ne-ma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije