Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje od velemajstora

Dončić nakon poraza od Hrvatske: Hezonja je sjajan igrač i Real je sretan što ga ima

03.07.2024.
u 07:54

Mi nismo ovdje da bismo bilo kome slali poruke o našoj vrijednosti, mi smo ovdje da bismo osvojili turnir, kazivao je Hezonja novinarima u miks zoni

U glatkoj pobjedi Hrvatske nad Slovenijom (108:72), na otvaranju predolimpijskog turnira u Ateni, zapažen je bio učinak i realovca Marija Hezonje. Iako leteći Dubrovčanin nije bio pri šutu (5 od 15), i on je bio dio hrvatske tricaške kanonade i onih 46 posto uspješnosti iz dalekometne paljbe.

No, uz šest skokova, ono što valja zamijetiti svakako je osam asistencija i tri ukradene lopte.

- Slovenija je sjajna momčad no mi smo igrali združeno i to nam je donijelo pobjedu.

Na pitanje je li ova uvjerljiva pobjeda nad jednim od favorita turnira bila svojevrsna poruka o vrijednosti hrvatske družine, govoreći u miks-zoni nakon utakmice, Super Mario je kazao:

- Mi nismo ovdje da bismo slali poruke, mi smo ovdje došli da osvojimo turnir. Dobro smo pripremljeni. Svi smo došli da igramo najjače što možemo. U formi smo i igramo kao jedan.

Na temu učinka Luke Dončića koji je ostvario triple-double (ali je trice šutirao 0-9) i da nije uspio učiniti veću štetu Hrvatskoj, Hezonja je sugerirao da košarka nije pojedinačni sport:

- Ovo nije tenis, ovo je košarka. Mi smo bili pripremljeni za sve. Moramo ih poštivati. Slovenci su bili prvaci Europe i mi znamo da su oni ekstremno opasni.

Nakon zanimanja više euroligaša (Panathinaikos, Barcelona, Partizan), Hezonja je odlučio ostati u Realu s kojim je produžio ugovor za pet godina (uz klauzulu odlaska u NBA ligu).

- Pokušavao sam vidjeti što mi se nudi i što svi govore. Bio sam jako uključen, govorio sam u svoje ime. Htio sam ostati u Realu iz poštovanja prema tome što su došli po mene u Rusiju u vrijeme kada je po mene bilo jako teško i kada je puno stvari izrečeno koje nisu bile istinite.

Kao bivši realovac, a očito i danas veliki navijač kraljevskog kluba, o Hezonji je ponešto rekao i Luka Dončić:

- Hezonja je nevjerojatan igrač i mi smo sretni što ga imamo, mislim Real.

A Slovenija je sretna što ima Luku Dončića, ponajboljeg košarkaša današnjice, koji ima tako naglašenu potrebu igranja za nacionalnu vrstu.

- Meni je normalno da svako ljeto igram za reprezentaciju. Velika je to čast, predstavljati zemlju od dva milijuna stanovnika. Meni to znači sve. Hvala Dallasu što nikad od mene nisu tražili da to ne činim.

Prije toga, nakon utakmice u kojoj su ga Hrvati dobro čuvali, Dončić je kazao:

- Hrvatska je igrala sjajno, nadigrali su nas. A naša obrana nije bila dobra, morat ćemo raditi na tome, počevši od mene. A moramo igrati i s jačom energijom.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije