IZGUBILA NAKON DRAME

Donna Vekić je ulaskom u polufinale zaradila ogroman novac, a evo koliko je uprihodila u karijeri

Wimbledon 2024 - Day Eleven - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: Jordan Pettitt/PRESS ASSOCIATION
1/8
11.07.2024.
u 17:49

Osječanka je za ulazak u polufinale zaradila 846 tisuća eura. Do sada je u karijeri od nagrada na turnirima zaradila oko 7,5 milijuna eura. Inače, pobjednici Wimbledona osvojit će 3,2 milijuna eura, dok će gubitnici u finalu osvojiti 1,66 milijuna eura.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale Wimbledona nakon što je u polufinalu trećeg Grand Slama sezone poražena od Talijanke Jasmine Paolini sa 6:2, 4:6, 6:7 (8). Mlada 28-godišnja Osječanka je u najvećem meču karijere nažalost, izgubila nakon dva sata i 50 minuta grčevite borbe.

Osječanka je za ulazak u polufinale zaradila 846 tisuća eura. Do sada je u karijeri od nagrada na turnirima zaradila oko 7,5 milijuna eura. Inače, pobjednici Wimbledona osvojit će 3,2 milijuna eura, dok će gubitnici u finalu osvojiti 1,66 milijuna eura

Prije Donne u polufinale Wimbledona plasirala se jedino Mirjana Lučić Baroni (42) 1999. godine. Bilo je to prije 25 godina i tada je Baroni bila 17-godišnja senzacija. U polufinalu je sjajno parirala legendarnoj Steffi Graf, ali na kraju je izgubila 7:6(3), 4:6, 4:6.

Kasnije su hrvatsku tenisačicu zadesile brojne ozljede i obiteljski problemi pa je patio i tenis. Ona se pak kao veteranka vratila i prije sedam godina stigla do polufinala Australian Opena, a tamo ju je pobijedila Serena Williams.

Kada je pak riječ o samom Wimbledonu, Hrvati s njim imaju lijepu povijest i poveznicu jer osvojio ga je Goran Ivanišević 2001. Štoviše, Zec je na tom turniru šest puta bio među četiri najbolja, od čega je četiri puta došao do finala, a jednom je uzeo i naslov. Osim njega i Lučić Baroni, na najpoznatijem teniskom turniru među četiri najbolja bili su još i Mario Ančić 2004. te Marin Čilić 2017. godine.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Wimbledon 2024 - Day Eleven - All England Lawn Tennis and Croquet Club
1/17
 
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Danke Deutschland
Danke Deutschland
19:10 11.07.2024.

i nase istocne komslije vezu lijepe uspomene na Wimbledon. Imamo nesto zajednicko

Avatar Hazl113
Hazl113
17:58 11.07.2024.

Da li se igrao tenis da su zarade kao recimo u veslanju i plivanju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije