Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Berlin

Donna Vekić prekoretom do pobjede u Berlinu

Osijek: Jana Fett i Dona Vekić zaigrale na turniru Hrvatski Premier Tenis
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
18.06.2024.
u 16:00

Nijemica se trenutno nalazi na 88 mjestu WTA ljestvice, dok se Vekić nalazi na 39. mjestu.

U prvom kolu je Vekić nakon preokreta svladala Njemicu Jule Niemeier, 88. tenisačicu na svijetu, sa 1-6, 6-1, 6-3. Vekić je trenutačno 39. na WTA ljestvici te će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Jessice Pegule, četvrte nositeljice u Berlinu.

Prvi set 24-godišnja njemačka tenisačica je otvorila breakom za 3-0 i tijekom uvoda potpuno je dominirala protiv indisponirane Vekić. Međutim, Hrvatica je vrlo brzo uzvratila, na isti način u drugom setu. Od 1-1 je odjurila do 6-1 i izjednačenja u setovima.

Ravnopravna borba na terenu razvila se u trećem setu gdje je svaka tenisačica osvajala svoj početni udarac do 3-3. Tada je Vekić napravila break, ali time nije obavila kompletan posao. Već u idućem gemu je morala spašavati break loptu, ali je ipak potvrdila break i povela 5-3 te je potom novim oduzimanjem servisa suparnice  došla do 6-3 u odlučujućem setu.

Prošle godine Vekić je igrala finale Berlina i bila poražena od Čehinje Petre Kvitove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije