ATP CROATIA

Donosimo detalje spektakla: Istra će sljedeća dva tjedna živjeti u znaku tenisa, najprije Umag, a onda i Pula

Pulska Arena u jesenskom ugođaju
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/7
24.07.2022.
u 09:45

U pulskoj Areni već se igrao nogomet, gostovale su legende Bayerna, organiziran je bio i hokejski spektakl, a sada će se, eto, igrati i tenis.

Istra će sljedeća dva tjedna živjeti u znaku tenisa. Ovaj tjedan očekuje nas tradicionalni umaški ATP turnir Croatia Open (jučer su počele kvalifikacije), a već sljedeći, od 1. do 3. kolovoza, Pula će ugostiti karavanu Legends Team Cupa, što znači da će u taj grad stići neke od najvećih teniskih legenda koje predvode izbornici Ivan Lendl i Pat Cash.

Mladi teniski penzioneri

Atraktivni gosti okupit će se na atraktivnom mjestu, u pulskoj Areni, pa će taj antički amfiteatar tako, prvi put u svojoj dugoj povijesti, postati tenisko igralište koje će gledateljima ponuditi spektakularni sportski događaj. U Lendlovoj momčadi bit će Australac Lleyton Hewitt, koji je nedavno primljen u tenisku Kuću slavnih, Španjolci David Ferrer i Juan Carlos Ferrero, Nijemac Tommy Haas i Čeh Radek Štepanek, dok će Cash pod svojom palicom imati Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu, Cipranina Marca Baghdatisa, Čeha Tomaša Berdycha, Argentinca Davida Nalbandiana i Španjolca Tommyja Robreda.

04.07.2022., Zagreb- Najavna konferencija za medije uoci 32. izdanja teniskog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag. Tomislav Poljak, Vili Bassanese, Dragan Pujas, Josip Pavic, Dubravko Simenc. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Zanimljivo je da su sastavi određeni nedavno u Londonu originalnim ždrijebom: kapetani su bacali novčić i onaj tko je pogodio imao je pravo izbora prve ploče, pa druge i tako redom. A o kakvoj se koncentraciji teniske kvalitete radi najbolje govori podatak da će se u Areni okupiti elita koja se može pohvaliti s više od 260 osvojenih turnira, točnije svi zajedno ih imaju 261. A samo Lendl ih ima 94.

- Jako sam oduševljen ovim novim konceptom i visokom kvalitetom tenisača. Moja poruka igračima koji će se natjecati u Puli bila je jednostavna: Kakav god da je vaš današnji trening... udvostručite ga! - otkriva Lendl.

Istarska županija koja je dobila organizaciju tog susreta nije ništa željela prepustiti slučajnosti, pa je njezina Turistička zajednica za direktora angažirala Branimira Horvata, koji je između ostaloga organizirao i turnire na kojima su igrale svjetske teniske legende pod imenom Croatian Classics (u Zagrebu i Novome Vinodolskom).

07.02.2022.. Pula- Arena Pula Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

- Radi se doista o atraktivnom događaju, istinskom teniskom spektaklu. Nikad se kod nas nije dogodilo da se toliko karizmatičnih igrača nađe na jednome mjestu. I samo jedan od njih bio bi priča za sebe, a u Puli ćemo imati toliko njih zajedno - ističe Horvat i dodaje:

- Možemo reći da se radi o mladim teniskim penzionerima - Tsonga je najsvježiji u tom smislu - neki od njih treniraju više, neki manje, ali njihovo tenisko znanje nije nestalo. Neće možda biti tako jakog natjecateljskog naboja kao na ATP Touru, igrat će se opuštenije, pa možda za gledanje i atraktivnije, ali svatko će željeti pobijediti jer mečevi se broje - napominje Horvat.

A o ishodima mečeva ovisit će i razdioba nagradnog fonda koji iznosi poticajnih 250.000 eura. Logično, najviše će dobiti oni s najviše pobjeda. Dnevno će se igrati dva pojedinačna i jedan meč u parovima (kapetani odlučuju o tome tko će i kad izići na teren), a mečevi se igraju do osam gemova (jedan set), tako da neće trajati predugo.

U pulskoj Areni i tenis

- U stalnom smo kontaktu s igračima i oni se jako raduju da će nastupiti na mjestu na kojem nikad prije nisu igrali, u kultnoj Areni. Raspituju se za mnoge detalje, pa je tako Hewitta zanimalo hoćemo li imati fizioterapeuta. Odgovorili smo mu: Imat ćemo, i to najboljega. O tom dijelu brinut će iskusni Stanislav Peharec - otkriva Horvat.

04.07.2022., Zagreb- Najavna konferencija za medije uoci 32. izdanja teniskog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag. . Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

U pulskoj Areni već se igrao nogomet, gostovale su legende Bayerna, organiziran je bio i hokejski spektakl, a sada će se, eto, igrati i tenis. U Turističkoj zajednici Istarske županije kažu da je zanimanje za taj događaj veliko. Javljaju se i ljudi, teniski zaljubljenici, koji nikad prije nisu posjetili Istru i Hrvatsku. A to i jest bio glavni cilj ugošćavanja ove teniske priredbe: promidžba Pule, Istre i Hrvatske na svjetskoj razini.

>> Doček za Milija Poljička, juniorskog pobjednika Wimbledona

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije