NOGOMET - DINAMO

Dosta mi je maksimirskih neistina

03.01.2002.
u 00:00

* Šest mjeseci tražim od Dinama razgovor o bivšim dugovima, a ljudi u klubu to jednostavno prešućuju. Izgleda da je tužba jedino rješenje - kaže Cvitanović

ZAGREB - U Dinamu polako odbrojavaju dane do početka priprema, teško se sjetiti kad je posljednjih mjeseci pješčani sat otkucavao u boljemu ozračju. Jer, bila je to doista plodna stanka. Sve što su u Maksimiru zacrtali, uspjeli su i ostvariti. Izabrana je nova Skupština, ona je osnovala novi Izvršni odbor, koji je, pak, uspio skupiti novac za plaćanje 1,125 milijuna eura duga Realu Sociedadu. Za to vrijeme, dok su Hajduk i Zagreb tek počeli razmišljati o mogućim pojačanjima, u Dinamovoj su svlačionici već tri nova igrača, Marić, Bošnjak i Mešanović. Dobar kraj jedne i početak druge godine - nema što. Još je samo jedan zadatak pred Dinamovim čelnicima, a radno ime te operacije jest zadržavanje Igora Cvitanovića u dresu s Dinamovim grbom. No, po svemu sudeći bit će to i najteži posao, koji bi, štoviše, mogao otvoriti i novi sudski proces, a u Maksimiru ih je ionako previše.

- Izgleda da će tužba biti jedino rješenje - zapucao je odjednom Igor Cvitanović, kad se činilo da je njegov ostanak u Dinamu samo stvar formalnosti.

Otkuda takva bomba?

- Čitam neke napise o "nemoralnim ponudama" po kojima bih bio najplaćeniji igrač lige. Kažu u Dinamu da su napravili sve da me zadrže, dosta mi je već tih neistina. Tvrdim da nisu učinili ništa! Štoviše, šest mjeseci tražim od klupskih čelnika da razgovaramo o bivšim dugovima, a oni to jednostavno prešućuju.

Ipak, ako je ponuda doista tako izdašna, možda bi je vrijedilo prihvatiti.

- Po toj bih ponudi, izgleda, morao i plaćati da igram u Dinamu. Jer, nude mi trogodišnji ugovor i manji iznos od onoga koji mi duguju! I "ustupak" po kojemu bih mogao u inozemstvo kao slobodan igrač, a ja sam već sad slobodan igrač. Ako sam oprostio pola duga, ne znači da moram oprostiti cijeli. Još će me natjerati na to da ne oprostim ništa.

Nakon ovoga, očito je da se najbolji strijelac u klupskoj povijesti odmiče od Maksimira. Trener Lončarević čeka ga do ponedjeljka, a Igor je tako daleko od konačne odluke.

- Moj je stav uvijek isti, ako ne pronađem inozemni angažman, želim ostati u Dinamu, ali pod uvjetima od kojih ne odustajem. Imam ponude iz Japana, Njemačke i Italije, no još razmišljam, ne bih htio uletjeti u nešto što me neće zadovoljiti - priznao je ljutiti i razočarani Cvitanović.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije