TIK-TAK...

Doznajemo: Evo zašto Dinamo još nije objavio Bjeličino ime, jedan detalj zahtijeva dodatno vrijeme

Velika Gorica: U 12. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Dinamo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
26.09.2024.
u 10:21

Valja očekivati da se Bjelica što prije u trenirci spusti u plavu svlačionicu, održi ovom kadru igrača svoj prvi govor i počne raditi ne bi li vratio momčad na pobjedničke staze

U četvrtak ujutro Dinamo službeno još nije imao novog trenera iako se zna da bi to trebao postati Nenad Bjelica. Zacijelo je stvar samo u formalnosti jer je većina toga s Bjelicom dogovorena, ostali su još zadnji detalji, kao što je to formiranje Bjeličina stručnog stožera.  U prošlom mandatu imao je dosta svojih ljudi u stožeru – Ninu Bulu, Renea Pomsa, Martina Mayera, trenera vratara Silvija Čavlinu, analitičara Jasmina Osmanovića... Sigurno će i sad poželjeti nekoga od svojih ljudi, ali tu neće biti Rene Poms koji ga je "izdao" kad je Bjelica s cijelim stožerom otišao iz Osijeka, a Rene Poms postao njegov nasljednik na klupi Osijeka. Zaželio mu je Bjelica sreću, ali ga više nije vidio kao pomoćnog trenera koji je bio zadužen za obranu plavih.

Bjelica je sigurno trebao i nešto vremena da se spakira, da dođe iz Poreča gdje je, koliko znamo, bio ovih dana, da dođe do Zagreba, da se na papir stave detalji ugovora koji će biti na dvije godine. Sve to traži nešto vremena, ali iz kluba doznajemo da će objava o novom treneru biti danas poslijepodne.

Bude li sve prema očekivanjima, Bjelica bi trebao nabrzinu spremiti momčad za subotnju utakmicu s Lokomotivom, pa onda i onu 2. listopada u Maksimiru protiv vrlo jakog Monaca u Ligi prvaka, Monaca koji je pobijedio Barcelonu u prvom kolu ovog natjecanja koje je krenulo u novom formatu. Dobar rezultat u toj utakmici zaliječio bi rane stradavanja od Bayerna (2:9) te teškog posrtanja u Koprivnici. 

Iako, u ovom trenutku je Dinamu ključna subota jer već zaostaje četiri boda za Hajdukom i Rijekom, a HNL-a je ipak prioritet. Stoga valja očekivati da se Bjelica što prije u trenirci spusti u plavu svlačionicu, održi ovom kadru igrača svoj prvi govor i počne raditi ne bi li vratio momčad na pobjedničke staze i izvukao je iz krize u koju je nedvojbeno upala, što je potvrdila i loša predstava u kupu kod Banjola. Plavi su pobijedili s 3:1, ali su do tog trećeg pogotka Ademija u 86. minuti morali strepiti.

Ključne riječi

Komentara 3

XY
XYZ52
14:16 26.09.2024.

Gadna su vremena dosla kada jedan prosjecan a skup trener, neuspjesan na posljednja tri posla, postaje prvi izbor Dinama.

EJ
ejStef
10:45 26.09.2024.

Bjelica bez svog tadašnjeg stručnog stožera nije niti sjena trenera koji je bio. Ako mu Dinamo (ili on sam) ne nađe adekvatne ili bolje zamjene, možemo odmah potpisati propalu sezonu... Za 4 mil. se sigurno moglo naći bolje i trajnije rješenje, no Dinamo nema vremena, a pitanje koliko so Marić i Zajec uopće sposobni... Pazite, radi Cordobe su potjerali Šotičeka, doveli su igrače koji ne igraju, nisu popunili deficitarne pozicije, a najgore je što nakon loših igara Dinama još od priprema nisu imali alternativu.

JF
Jure_Francetić
10:39 26.09.2024.

Nešu Belicu u Dinamu ja više ne bih nazivao trenerom, već više korporacijskim koordinatorom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije