Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

Doznajemo: Novi potez Velimira Zajeca oduševit će navijače Dinama! Dogovorio je sjajnu stvar

Rijeka: Slavlje Dinama nakon pobjede i osvajanja dvostruke krune
Foto: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
30.05.2024.
u 20:00

Zajedno sa svojim najbližim suradnicima otišao je predsjednik Dinama na sastanak na kojem je goruće pitanje bila jedna od tema

I dok plavi puk nestrpljivo čeka ishod utakmice finala Lige prvaka između Reala i Borussije i odgovor na pitanje u kojoj će fazi natjecanja Dinamo krenuti svoju ljetnu turneju u Ligi prvaka, novo vodstvo kluba primilo se rješavanja još jednog aktualnog pitanja – zabrane gostujućih navijača Dinama na europskim utakmicama. Podsjetimo, nakon ružnog ljetošnjeg incidenta u Ateni u kojem je smrtno stradao grčki navijač Michalis Katsouris Dinamo je dobio najgoru kaznu – zabranu gostujućih navijača na svim gostujućim utakmicama u europskim natjecanjima.

Iako je kazna odrezana do kraja sezone, Uefa ima pravo po njenu isteku donijeti odluku hoće li ukidati tu kaznu ili je produljiti. Kako bi se taj problem dokinuo, Večernji list doznaje da je predsjednik Dinama Velimir Zajec inicirao nedavno sastanak s prvim čovjekom Uefe Aleksanderom Čeferinom. Zajedno sa svojim najbližim suradnicima, predstojnikom Ureda Sanjinom Španovićem i sportskim direktorom Markom Marićem, te legendarnim igračem Silvijem Marićem otišao je na sastanak na kojem je to bila jedna od tema. Zajec se kod najmoćnijeg čovjeka europskog nogometa založio za svoje navijače i zamolio da se ta zabrana ukine. Čeferin, koji uvažava Zajeca i njegovo ime u svijetu nogometa, pozitivno je reagirao na molbu, kao i jamstvo Zajeca da će klub održati sastanke s navijačima, prvenstveno Bad Blue Boysima, na kojima će im se objasniti situacija Dinama u Europi, ali i sastanke s Odjelom za prevenciju i sigurnost HNS-a, kao i s Ravnateljstvom policije.

FOTO Baby Lasagna nastupao na ždrijebu Svjetskog prvenstva u rukometu

Rijeka: Slavlje Dinama nakon pobjede i osvajanja dvostruke krune
1/14

Zajec i njegovi suradnici imaju sjajan odnos sa zločestim plavim dečkima, na kraju oni su sami izabrali i izgurali novi Izvršni odbor na izborima. Stoga je izgledno kako će Dinamo u europskim natjecanjima imati snažnu podršku navijača, koja je bila iznimno važna u finišu prvenstva. No, tvrde nam izvori, to nije bila jedina tema razgovora. Čeferin se u razgovoru s Dinamovom delegacijom dotaknuo i teme gradnje novog stadiona. Izrazio je zabrinutost zbog slabe dinamike "slučaja stadion" i najavio kako Maksimir ne može unedogled dobivati licenciranje za europska natjecanja.

Prva lopata još je jako, jako daleko, a podsjetimo, prvo bi trebala krenuti rekonstrukcija Kranjčevićeve, koja bi trajala otprilike dvije godine, a nakon završetka Kranjče u nju bi se privremeno preselio Dinamo, odnosno igrao bi ondje toliko dugo dok se ne bi srušio, pa onda i sagradio novi maksimirski stadion. A dokle je gradnja stadiona zapravo stigla? Nažalost, još ne postoji čovjek iz Grada koji bi bio apsolutni koordinator između Grada, države i Dinama, a sve dok je tako, prva lopata ostat će samo san Dinamovih navijača.

VIDEO: Nastavak velikog slavlja u Zagrebu: Dinamo izložio sve trofeje osvojene ove sezone

No, vjerujemo da će stvari ubrzati i trenutačno pozitivno ozračje oko Dinama jer političarima bi trebalo biti jasno da navijači žele, trebaju i zaslužuju novi stadion. Postojeće maksimirsko ruglo nažalost samo sramoti grad Zagreb i državu Hrvatsku te ne pruža ni minimum komfora navijačima. A novi stadion sigurno bi često bio i dom hrvatske nogometne reprezentacije, koja zaslužuje igrati na modernom, europskom stadionu u vlastitoj zemlji.

Ključne riječi

Komentara 26

GO
Gorski
20:55 30.05.2024.

Dali su huligani iz Atene dobili zabranu dolaska na bilo koji stadion.Zašto se ne objavi popis tih degenerika.

Avatar CUBE
CUBE
21:05 30.05.2024.

Stadion treba da je već gotov a još se priča o potrebi gradnje? Kaznit svakog ko spomene riječ "stadion" a bez da je napravio jedan korak u smjeru gradnje!

OK
okolokere
00:25 31.05.2024.

Apsolutno je nemoguće izgraditi novi stadion uz vlast stranke Možemo! Kome to još uvijek nije jasno živi u zabludi koja se zove: Zapušteni Zagreb, Jakuševac, smeće po gradu, propast obnove vodovodne mreže i najnoviji "trijumf" s Gradskom plinarom! Sve skupa GNK Dinamo još dugo će biti bez novog stadiona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije