Odbojka

Dvije pobjede nisu donijele drugi krug, ali će donijeti rejting

'Senna Usic Jogunica of Croatia (L) recieves the ball beside her teammate Mirela Bares (R) during their final Pool C preliminary round match against Kazakhstan at the FIVB 2010 Women\'s Volleyball Wor
'TOSHIFUMI KITAMURA'
03.11.2010.
u 20:30

Uvjerljiv poraz od Tajlanda stajao je naše igračice ulaska u drugi krug. Da su u toj utakmici osvojile barem set, sada bi još bile u Japanu.

Odbojkašice Hrvatske pobijedile su Kazahstan u 5. kolu skupine C na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Bilo je uvjerljivih 3:0 (25:18, 25:17, 25:19), ali ta pobjeda nije im bila dovoljna za drugi krug. Bez obzira na to što imaju isti broj bodova kao Kuba i Tajland, ispale su zbog lošije razlike u osvojenim i izgubljenim poenima u setovima. Na kraju imaju minus od 36 poena, a Tajland (-15) i Kuba (-3) imaju puno bolju razliku poena.

– Bilo je jako teško igrati kada znate da ste već ispali s prvenstva. Zato čestitam našim igračicama što su profesionalno odradile tu posljednju utakmicu. Mi smo na prvenstvo u Japan i došli po dvije pobjede. Cilj smo ostvarili, ali, na žalost, dalje ne idemo. Ovaj sastav ima veliku budućnost i to će dokazati već na sljedećem velikom natjecanju, na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine – rekao je Miroslav Aksentijević, izbornik Hrvatske.

Naša reprezentacija došla je na SP kao najslabije rangirana na svjetskoj ljestvici. Primjerice, Kazahstan je na 16. mjestu.

– S ove dvije pobjede sigurno ćemo napredovati na rejting-listi. S boljim rejtingom imat ćemo i lakši ždrijeb za sljedeći SP i u kvalifikacijama za olimpijske igre – istaknuo je Nenad Komadina, bivši izbornik, danas trener odbojkašica Mladosti.

– Žao mi je što nismo ušle u drugi krug. Mislim da bismo iz utakmice u utakmicu bile sve bolje. S obzirom na to da je ovoj generaciji to prvi nastup na svjetskom prvenstvu, možemo biti zadovoljne – rekla je kapetanica Maja Poljak.

Hrvatska je ispala zbog lošije razlike poena (-36) u odnosu na Kubu (-3) i Tajland (-15)

Konačni poredak C skupine: SAD 10, Njemačka 9, Kuba, Tajland i Hrvatska 7, Kazahstan 5 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije