Prijenos iz Španjolske

El Clasico na internetu gledalo 3000 ljudi

'Real Madrid\'s Portuguese Cristiano Ronaldo (C) vies for the ball with Barcelona\'s captain Carles Puyol (2L) and Barcelona\'s Brazilian defender Dani Alves (R) during the \'El Clasico\' Spanish Leag
'Dani Pozo'
12.04.2010.
u 17:45

Nacionalna televizija gubi sve više bitaka, a internet i usluge poput MaxTV-a još više smanjuju dominaciju HTV-a.

Brzinom svjetlosti proširila se informacija da će hrvatski zaljubljenici u nogomet El Clasico moći pratiti samo na MaxTV-u i T-portalu.

Prvi se put veliki sportski događaj moglo pratiti na internetu, ali ne i na nacionalnoj televiziji, što je, prema podacima iz T-HT-a, iskoristilo tri tisuće korisnika. Koliko je, od 236 tisuća korisnika MaxTV-a, gledalo slavlje Messija i društva ostat će nepoznanica jer nema mjerenja gledanosti, ali je interes bio znatan.

Problemi sa spajanjem na server postavljaju pitanje zašto nije učinjeno više u osiguravanju kvalitete prijenosa, ali izostanak pritužbi korisnika govori o visokom pragu tolerancije kada je riječ o tako velikim događajima i novim mogućnostima prijenosa.

Dok se i u T-HT-u, ali i na Novoj TV, koja nudi internetski prijenos Lige prvaka, još bore s problemima zaštite prava, treba vidjeti odgovor HTV-a. Nacionalna televizija gubi sve više bitaka, a internet i usluge poput MaxTV-a pružaju korisnicima mogućnost da sami biraju kako žele gledati prijenose, čime se smanjuje dominacija HTV-a.

Komentara 1

BR
branko61
10:58 13.04.2010.

Kvaliteta prijenosa stvarno je bila očajna i usprkos visokom pragu tolerancije odustao sam od gledanja nakon 5-6 minuta. Naravno da se nisam žalio na kvalitetu iz prostog razloga što znam da je to gubitak vremena i truda jer se svejedno ništa neće promijeniti na bolje. T-HT ne zanima kvaliteta usluge koju će ti pružiti već ih zanima koliko ti to mogu naplatiti i dok ne bude drukčije ne treba gubiti vrijeme s istima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije