dinamova nada

Cekici otkrio kad će se vratiti na teren i koji hrvatski klub Albanci najviše vole

Endri Cekici
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
11.03.2015.
u 17:40

Cekici je prvi Albanac koji je zaigrao u dresu Dinama pod okriljem Hrvatske nogometne lige

Endri Cekici nova je nada zagrebačkog Dinama. Zanimljivo, Cekici je i prvi Albanac koji je zaigrao u dresu Dinama pod okriljem Hrvatske nogometne lige.

Mladi krilni igrač (rođen 23. studenoga 1996. godine) stigao je u ljeto 2013. u Zagreb za samo 60 tisuća eura. A to se već pokazalo dobrom odlukom čelnika Dinama. Endri Cekici je nedavno, napunivši 18 godina, potpisao i petogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom...

Od ove zime Cekici priključen je, nakon sjajnih nastupa u B momčadi (11 utakmica, 8 pogodaka u Trećoj HNL Zapad), seniorima Dinama. Za modre je upisao dva prvenstvena i jedan nastup u kupu. Prvenstveni debi imao je u Osijeku (1:1), dok je zaigrao i u dvoboju protiv Splita (2:0). Na kojem se i ozlijedio. Endriju Cekiciju stradala je ključna kost, pa je mladi Albanac ubrzo završio i na operaciji...

"Evo, sada sam dobro. Mnogo bolje nego proteklih dana. No, nije mi lako biti izvan terena" kazao je u razgovoru za Goal dobro raspoloženi Cekici.

Veliku ulogu u razvoju mladog igrača imao je i Džemal Mustedanagić koji ga je s nepunih 15 godina uvrstio u albansku reprezentaciju do 17 godina. A takav talent nije mogao pobjeći skautima hrvatskog prvaka...

"Da, predstavnici Dinama nekoliko su me puta gledali na utakmicama mladih albanskih selekcija. Vjerojatno sam ih zadovoljio čim su me odlučili dovesti u Zagreb. Iskreno, imao sam tada još nekoliko ponuda, ali odmah sam znao da je Dinamo najbolja opcija za moj razvoj."

Još nikada niste zaigrali za albansku A reprezentaciju. No, jesu li postojale kakve naznake da ćete dobiti poziv?

"Evo, baš su me nedavno gledali iz tamošnjeg saveza, postojala je velika mogućnost da konačno dobijem poziv za reprezentaciju. I onda je stigla ta neugodna ozljeda. Šteta, ali život ide dalje. Ima za mene vremena, imam tek 18 godina.

Koga vole više u Albaniji, Dinamo ili Hajduk?

"Ma to je neusporedivo! Svaka čast Hajduku, ali Dinamo danas u Albaniji ima mnogo više navijača."

Ozlijedili ste se tijekom dvoboja sa Splitom, a prve su prognoze govorile kako vas na travnjaku neće biti do kraja sezone. Sada je situacija ipak nešto drukčija...

"Ma, vraćam se sigurno još ove sezone. Sada je na rasporedu oporavak, ne želim se nikamo žuriti. No, ponavljam, ubrzo ću se vratiti na teren."

Protiv Splita ste odigrali odličnih 15 minuta, izborili i kazneni udarac oko kojeg su se vodile mnoge rasprave. Jeste li tada simulirali ili je bilo kontakta za kazneni udarac?

"Haha, ne znam. To ne bih komentirao - zaključila je Dinamova nada.

Koji su Cekicijevi ciljevi te što misli o Balaju i Cikalleshiju, pročitajte ovdje.

>>Klinci su budućnost Dinama, više financijska nego igračka

Komentara 3

MO
mojazemlja
23:52 11.03.2015.

Čudo od igrača.Sam na sebi napravi penal.

TO
tonimohave
18:31 11.03.2015.

Nema dobrih igraca u Hrvatskoj pa se mora ici u Albaniju

Avatar jmu
jmu
04:27 12.03.2015.

on je rvat iz albanije i odma moze u repku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije