MEDIJI NAKON DERBIJA

Englezi hvale Gvardiola nakon derbija: Utišao je zvijezdu Arsenala

Premier League -  Fulham v Manchester City
Foto: David Klein/REUTERS
1/3
23.09.2024.
u 14:41

"Dobro se gurao u vezni red kao dodatni igrač, ali nije imao sreće što nije uspio zabiti Rayi. Saki nije dopustio gotovo ništa cijelo poslijepodne", napisao je Manchester Evening News.

Tri kluba iz Premier lige bi se trebala boriti za ovosezonski naslov. To su Manchester City, Arsenal i Liverpool. Doduše, tu vrijedi dodati i Aston Villu, ali pitanje je hoće li se momčad iz Birminghama moći cijelu sezonu boriti s ostala tri kluba. Dva od ta tri kluba jučer su u derbiju kola podijelili bodove. Manchester City i Arsenal igrali su 2-2.

Statistika je bila uvjerljivo na strani Manchester Cityja: udarci 33-5, u okvir 11-3, korneri 8-2 i posjed lopte 78-22, ali uzrok takve statistike je svakako bio drugi žuti karton kojeg je na samom kraju poluvremena dobio Leonardo Trossard.

Građani su došli u vodstvo u devetoj minuti golom Haalanda, ali do poluvremena rezultat su okrenuli Calafiori u 22. i Gabriel u drugoj minuti sudačke nadoknade prije nego je Trossard zaradio isključenje. U drugom poluvremenu igralo se samo na jedan gol, ali Arsenal ipak nije izdržao. Stones je u zadnjoj minuti utakmice zabio za 2-2.

Mateo Kovačić ušao je u igru u 21. minuti umjesto ozlijeđenog Rodrija, a Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu, pogotovo što se tiče čuvanja Bukaya Sake. Engleski mediji su pohvalili njegovu predstavu, a Manchester Evening News je istaknuo:

"Dobro se gurao u vezni red kao dodatni igrač, ali nije imao sreće što nije uspio zabiti Rayi. Saki nije dopustio gotovo ništa cijelo poslijepodne.”. Portal Goal je na to dodao: "Utišao je Saku u prvom poluvremenu i natjerao Rayu na sjajnu obranu u drugom dijelu utakmice". 

Klubovi koji se natječu u Ligi prvaka drže prva četiri mjesta na tablici. Manchester City je i dalje prvi na tablici s 13 bodova, a prate ga Liverpool i Aston Villa s 12 te Arsenal s 11 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije