Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA MJERA

Englezi uče na australskim greškama - necijepljeni sportaši moraju u karantenu

Liverpool v Shrewsbury Town
Bradley Ormesher/NEWS SYNDICATIO
10.01.2022.
u 15:39

- Ako želite uživati ​​u posebnom tretmanu, morate dati svoj dio za javno zdravlje i sigurnost. Budući da cjepivo nije osobna stvar, ona se također odnosi na druge.

Nogometaši Premier lige koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa bit će prisiljeni preskočiti neke utakmice po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon boravka u inozemstvu,  nova je zakonska promjena koju namjerava uvesti ministarstvo nadležno za profesionalni sport.

Prema sadašnjim pravilima, necijepljeni elitni sportaši po povratku u Veliku Britaniju izuzeti su od desetodnevne karantene kako bi trenirali ili se natjecali. Derogacija koja bi uskoro mogla prestati postojati - piše Daily Telegraph - voljom ministrice Nadine Dorries, voditeljice Odjela za kulturu, odgovornog za sport, koja više, čini se, ne želi priznati iznimke.

Ova odluka će imati očite posljedice za engleske klubove koji sudjeluju u europskim natjecanjima, koji na svoje necijepljene igrače neće moći računati u  utakmicama neposredno nakon gostovanja u inozemstvu.

- Ako želite uživati ​​u posebnom tretmanu, morate dati svoj dio za javno zdravlje i sigurnost. Budući da cjepivo nije osobna stvar, ona se također odnosi na druge -  tvrde vladini izvori.

Regulatorna promjena predodređena je za kritiku engleskih nogometnih klubova, uvjerenih da trenutno izuzeće ne predstavlja konkretan i značajan rizik za javno zdravlje, budući da su nogometaši podvrgnuti strogom dnevnom režimu testiranja na Covid.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije