POSAO PRI KRAJU

ESPN: Manchester City dogovorio transfer Matea Kovačića. Poznato je koliko će platiti Chelseaju

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Marko Lukunic/PIXSELL
16.06.2023.
u 15:26

Hrvatski veznjak uskoro bi trebao preseliti na Etihad i pridružiti se momčadi Pepa Guardiole

Engleski prvak Manchester City je na pragu potpisa transfera vrijednog oko 40 milijuna eura za Chelseajevog veznjaka Matea Kovačića, javlja američki ESPN iz dobro upućenih izvora. Pregovori između dva kluba dobro napreduju i očekuje se da će posao ubrzo biti zgotovljen.

Jedno od nekoliko neriješenih pitanja odnosi se na to koliko će City platiti Chelseaju unaprijed, odnosno u koliko će ukupno rata transfer biti isplaćen. Klub iz zapadnog Londona morat će prodavati glavne igrače jer su u prošlom prijelaznom roku potrošili oko 600 miliijuna eura i imaju problema s financijama.

GALERIJA Hrvatska izborila finale Lige nacija pobjedom protiv Nizozemske 

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
1/416

Svi ugovori dovršeni prije 30. lipnja pomoći će klubu u ublažavanju gubitaka, kako bi se mogli uskladiti s pravilima financijskog fair playa. ESPN-ovi izvori kažu da se očekuje da će posao s 29-godišnjim veznim igračem biti dovršen unutar sljedeća dva tjedna.

ESPN nadodaje da je Kovačić već dogovorio osobne uvjete s novim klubom. Kovačić je nakon odrađene posudbe postao igrač plavaca za 40 milijuna eura i isprofilirao se kao vrhunski veznjak.

VEZANI ČLANCI:

Upisao je ukupno 221 nastup, zabio šest golova, te osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, a s hrvatskom reprezentacijom ima priliku osvojiti Ligu nacija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije