PAKLENI ŽDRIJEB

Europska košarka se vraća u Zagreb! Evo tko je Dinamov prvi protivnik

Zagreb: 2. utakmica polufinala doigravanja FavBet Premijer lige između KK Dinamo Zagreb i KK Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.09.2024.
u 19:30

Prvu utakmicu sezone igramo protiv iznimno snažnog protivnika u europskim kvalifikacijama – francuskog Dijona, jedne od najjačih ekipa ne samo u ovom krugu, već vjerojatno i u cijelom natjecanju", kaže kapetan Garafolić

Europska košarka vraća se u Zagreb nakon pet dugih godina. U njoj neće sudjelovati ni Cibona ni Cedevita, već po prvi put u svojoj povijesti - Dinamo Zagreb.

Dinamo će tako za dva tjedna, 24. rujna imati europsku premijeru, a u ždrijebu kvalifikacija za FIBA Europe Cup dobili su jednog od najtežih mogućih suparnika, francuski Dijon. U društvu Monaca i Lyon Asvela, redovitih sudionika Europa Lige, Dijon je aktualni osvajač francuskog kupa što jasno govori koliko su jaki i koliko će Dinamu biti teško u ovom duelu. Ipak, u Dinamu su vrlo nestrpljivi uoči utakmice:

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Zagreb: 2. utakmica polufinala doigravanja FavBet Premijer lige između KK Dinamo Zagreb i KK Zadar
1/12

"Prvu utakmicu sezone igramo protiv iznimno snažnog protivnika u europskim kvalifikacijama – francuskog Dijona, jedne od najjačih ekipa ne samo u ovom krugu, već vjerojatno i u cijelom natjecanju. Kvalitetom su na razini naših 'abaligaša', što ih čini izuzetno zahtjevnim suparnikom", rekao je kapetan Hrvoje Garafolić, pa dodao:

"Smatram da je naša ekipa odlično posložena, s puno potencijala, no pred nama je još puno posla. Nadam se da će publika prepoznati kvalitetu protivnika i važnost ove utakmice, te da ćemo imati snažnu podršku s tribina, što nam zaista puno znači".

Iako je do utakmice još dva tjedna, poprilično je nestrpljiv i novi trener Dinama Vanja Miljković. Evo što on očekuje:

"Želimo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu, i upravo s tim ciljem planiramo treninge i pažljivo biramo protivnike tijekom pripremnog perioda. Mogu reći da su igrači izvrsno odgovorili na sve zahtjeve, a zadovoljni smo napretkom koji ostvarujemo iz dana u dan. Veliki interes publike za ovaj susret u Zagrebu dodatno nas motivira, a uz podršku naših vjernih navijača, očekujemo pravi košarkaški spektakl u Draženovom domu."

VIDEO 'Ovi u Hajduku nemaju pojma, smije im se cijela Dalmacija! Tu više nema spasa...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije