Ugodno iznenađenje

Dubrava nadjačala Cibonu i u društvu ABA prvoligaša i drugoligaša osvojila turnir

08.09.2024.
u 09:48

Na pripremnom turniru domaćin pokazao najviše energije i htijenja, rastuća Cedevita Junior izgubila obje utakmice a novokomponirana Cibona nije imala na raspolaganju svoje strance (Amerikanca, Južnosudanca i Nigerijca)

U konkurenciji jednog ABA prvoligaša i dva ABA drugoligaša, pobjednici Dubrava kupa su košarkaši kluba organizatora. Nakon što su u polufinalu pobijedili Široki (86:76), dubravaši su u finalu nadjačali i Cibonu (82:78). Doduše, igrali su cibosi bez svojih inozemnih pojačanja (Amerikanac, Južnosudanac i Nigerijac) no to ne umanjuje uspjeh igrača malog kluba velikog srca iz istočnog zagrebačkog kvarta.

U finalnoj pobjedi protiv Cibona najviše se isticao Luka Babić (21 koš) koji je zabio i ključne koševe (tricu i dvicu) no organizatori su epitet najboljeg igrača turnira ipak odlučili dodijeliti Josipu Batiniću (11 koševa) kojeg su dubravaši ovog ljeta doveli iz Cedevite Junior.

A klub s Velesajma na ovom je turniru izgubio obje utakmice (70:75 protiv Cibone, 75:82 protiv Širokog) no trener Dino Repeša nije bio nezadovoljan jer njegova glavna misija bit će razvoj mladih igrača poput Krajnovića (18 koševa) i Šarea (9 koševa):

- Noge su teške nakon prvog dijela priprema ali razloga za optimizam ima nekoliko. Bili smo bolji u skoku u oba dana, no moramo poboljšati protok lopte u napadu i završnicu gdje smo promašili veliki broj zicera. Pred nama je još dug put do prve službene utakmice.

Dakako, puno zadovoljniji je bio trener Dubrave Marijan Bagarić:

- Sretan sam što smo u ovakvoj konkurenciji osvojili turnir. Iako rezultat u pripremnom dijelu nije toliko bitan no stvarno je lijepo da, što god radili, vidite rezultate rada. Sretan sam što vidim da smo od momčadi stvorili klapu, ono što sam od početka ovih priprema htio. I u polufinalu i u finalu, kada su nam se suparnici vratili u rezultatsku ravnotežu nisu nas slomili, no održali smo se.

Hoće li ovo biti jača Dubrava nego lani?

- Teško pitanje. Mislim da ćemo biti tjelesno jači, da ćemo bolje parirati suparnicima zbog bolje antropometrije, i energetski ćemo biti jači. Sada je najbitnije da momci, i ja skupa s njima, ne pomislimo da smo netko i nešto nego da do prve prvenstvene utakmice u Šibeniku, a i poslije nje, nastavimo trenirati još jače.

Zanimljivo je da je ponajbolji prošlosezonski Dubravin igrač ovaj put igrao u majici Cibone. Toni Ročak je u polufinalu protiv Cedevite Junior bio najbolji cibos (18 koševa), bez promašenog slobodnog bacanja (8-8), ali je u utakmici protiv svog dojučerašnjeg kluba, kojem je zabio devet koševa, promašio čak sedam slobodnih bacanja (5-12).

U završnici finala Cibonin američki trener Chris Thomas nije koristio veterane, centra Vukovića (11 koševa) i šutera Smajlagića (6 koševa), objasnivši to željom da vidi što mu može dati mlađi dio sastava. A u tome je insistirao da mu ljevoruki krilni igrač Borna Katanović igra puno na lopti jer od njega želi napraviti razigravača. Inače, najbolji Cibonin asistent bio je kapetan Krešimir Radovčić (8 asistencija) a najviše koševa zabio je Luka Skorić (12).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije