U PROŠLOJ SEZONI

Europska liga Dinamu donijela 277 tisuća eura

Dinamo
Sanjin Strukić/PIXSELL
26.03.2010.
u 12:41

Na 34. kongresu u Tel Avivu Uefa je usvojila i financijski izvještaj o prihodima klubova u Ligi prvaka i Europskoj ligi u sezoni 2008./09.

Hrvatski prvak Dinamo prošle godine nastupao je u Europskoj ligi u skupini D zajedno sa Tottenhamom, Spartakom, Udineseom i NEC-om, a od Uefe je inkasirao 277 tisuća eura.

Od plavih manje su samo zaradili nizozemski klubovi Feyenoord i Heerenveen te beogradski Partizan, koji su u svoje blagajne pospremili 237 tisuća eura.

Nastupom je najviše profitirao bremenski Werder čija je blagajna nakon natjecanja bila punija za nešto više od sedam milijuna eura. Manchester City u blagajnu je spremio 5,5 milijuna eura, HSV 3,8 milijuna eura, a osvajači naslova, Srnin Šahtar, nešto više od 3,6 milijuna eura.

Uefa je klubovima koji su nastupali u Europskoj ligi isplatila nešto manje od 39 milijuna eura. Za nastupe u Ligi prvaka blagajna Uefe je bila praznija za 583,5 milijuna eura. Najveći dio kolača uzeo je Manchester United, koji je zaradio gotovo kao svi klubovi Europske lige zajedno, nešto više od 38 milijuna eura.

Najmanju zaradu imali su Bate Borisov i Steaua, koji su u blagajnu pospremili nešto više od šest milijuna eura.

Komentara 2

VZ
veki_zg
12:54 26.03.2010.

nije dinamo zaradio 277 tisuća eura nego mamić, koji ce pola tih novaca pospremit u djep, a s drugom polovicom ce kupit jos jednu zvijezdu tipa chago,sammir,etto,nowotny,suarez,papadopulos, ili jednu pravu domacu snagu tipa kovac ili biscan....a mogao bi mozda i balaban ponovo zaigrat da spremi kojeg milijunceka! STRAVA I UŽAS !

MI
mitar
15:12 26.03.2010.

Trebalo bi dati nesto od tih para za gladne novinare,da jadnici imaju sta pojesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije