te-kvon-do

Europska prvakinja Lucija: U karantenu bez laptopa i mobitela...

'Croatia\'s Lucija Zaninovic celebrates her victory over Russia\'s Kristina Kim during the women\'s -49kg final during day two of the 2012 European Taekwondo Championships at Sportcity in Manchester,
'ANDREW YATES'
06.05.2012.
u 10:33

Za Olimpijske igre u Londonu spremat ćemo se u Skradinu, bez laptopa i mobitela. Facebook sam ugasila još 1. siječnja. Tako je odlučio naš trener Tomas i mi mu vjerujemo da je to najbolje za našu olimpijsku formu

Dok je njena sestra blizanka Ana nervozno šetala oko dvorane, smještene odmah pored stadiona Manchester Cityja, Lucija Zaninović tamanila je protivnice i grabila prema svom drugom naslovu prvakinje Europe.

- To je naše pravilo, da ona koja nastupa dan ili dva kasnije, ne gleda onu prvu. Velika je to potrošnja emocionalne energije - objasnila je Ana svoje razloge za šetnje dok se seka bori.

U Azerbajdžanu je bilo bolje

No, kada je krenuo finale, Anu smo ipak ugledali među kolegama reprezentativcima, ujedno i navijačima. Neko vrijeme se suzdržavala, a onda je tri minute mlađoj blizanki doviknula \"ajde mala\".

- Rekla mi je da nije mogla više izdržati. Kazala je \"gledat ću te pa kud puklo da puklo, ionako nastupam tek u nedjelju\". Puno mi znači njeno prisustvo u dvorani. Ona mi da neki mig u stilu \"bit će dobro\" i to me smiri.

Za Luciju je silno drukala i Marina Sumić, dan prije srebrom ovjenčana Hrvatica iz kategorije do 62 kg.

- Presretna sam zbog Marine, ona mi je najbolja prijateljica.

Premda je do ovog zlata stigla omjerom bodova 39:13, Lucija ipak jedan drugi turnir smatra najboljim u karijeri.

- Bile su to svjetske kvalifikacije za olimpijske igre u Azerbajdžanu.

Usporedila je ovo sa svojim prvim zlatom iz St. Peterburga 2010.

- Tada sam prvo kolo prošla na zlatni bod. U međuvremenu sam tehnički napredovala.

Zlato u Manchesteru sjajna je najava Anina nastupa u Londonu na olimpijskom turniru.

Pictionary, briškula i trešeta

- U Londonu me od Europljanki čekaju Ruskinja Kim iz finala, Španjolka Yague i jedna Njemica.

U Londonu bi trebala biti još bolja. Po treneru Tomasu ovdje je bila na 85 posto. Za olimpijsku medalju slijedi nova žrtva.

- Idemo 10 dana na pripreme u Makarsku, a potom u karantenu u Skradin. Dva mjeseca bez mobitela i laptopa. Trener kaže da je to za nas najbolje i mi mu vjerujemo. Kako nisam sklona čitanju, tamo ću ponijeti igricu pictionary, ali i karte za briškule i trešetu - priča Lucija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije