DODATNE KVALIFIKACIJE

Evo kako mlada Hrvatska sad može na Euro, poznate su reprezentacije koje joj prijete

Susret Hrvatske i Grčke u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
15.10.2024.
u 20:18

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija na rasporedu je u četvrtak, 17. listopada, a u njemu će sudjelovati šest reprezentacija

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija za igrače do 21 godine nije uspjela izboriti izravan plasman na Europsko prvenstvo. Svoj put za smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta, Hrvatska će tražiti kroz dodatne kvalifikacije. Izabranici Ivice Olića u Koprivnici su pobojedili vršnjake iz Grčke (3:2). Imali su naši dečki prednost od 2:0, no dva su pogotka naše nade primile u nadoknadi prvog dijela i to u samo dvije minute! No, pobjedu našoj reprezentaciji donio je Luka Vušković pogotkom glavom u 76. minuti nakon ubačaja Zvonareka iz kornera. Naš je sjajni stoper tako nastavio igrati u vrhunskoj formi iz belgijskog prvenstva. Pokazala je naša mlada reprezentacija i ovaj put izniman potencijal jer im je s druge strane bila sjajna grčka selekcija u kojoj je nekoliko vrhunskih igrača.

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija na rasporedu je u četvrtak, 17. listopada, a u njemu će sudjelovati šest reprezentacija. U devet kvalifikacijskih skupina, one tri najbolje drugoplasirane (Engleska, Francuska, Poljska) izbjegle su doigravanje jer uz sve pobjednike skupina dalje će ići i tri najbolje drugoplasirane. Hrvatska je tako upala u društvo koje čine: Finska, Češka, Norveška, Belgija i Gruzija.

Na ždrijebu nema nositeljstava, u četvrtak ćemo saznati ime suparnika i mjesto odigravanja prve utakmice. Zna se da se dvoboji igraju 11. i 19. studenog te da u tim utakmicama ne vrijedi pravilo gola u gostima, već će se u slučaju neodlučenog rezultata otići u produžetke, a onda i na eventualno raspucavanje jedanaesteraca. Hrvatska je prije dvije godine na zadnji Euro također prošla kroz dodatne kvalifikacije, i to nakon jedanaesteraca koje smo dobro odradili na gostovanju u Danskoj.

FOTO Ovo su najbolji strijelci Hrvatske u povijesti: Znate li tko je na vrhu i tko je tu od aktivnih vatrenih?

Susret Hrvatske i Grčke u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije