VELIKA PRODAJA

Evo pod kojim uvjetima će Broz ostati u Interu: Vrtoglava cifra je u pitanju

storyeditor/2021-12-29/PXL_PA_221221_91251520.jpg
Jonathan Moscrop
30.12.2021.
u 14:09

Nakon Newcastlea princ bin Salman dovršava i kupnju milanskog giganta. Brozović bi u slučaju prodaje kluba trebao dobiti 7 mil. eura plaće, čime bi postao drugi najplaćeniji Hrvat svih vremena

Golema je prekretnica na pomolu u milanskom Interu, trenutnom prvaku talijanske Serie A. Kako javljaju američki mediji, i to ne bilo koji nego poprilično ozbiljna i renomirana redakcija International Business Timesa, sadašnji vlasnik Intera, kineska tvrtka Suning, prodat će većinski dio udjela u klubu Javnom investicijskom fondu Saudijske Arabije, iz kojeg su prije nekoliko mjeseci kupili i Newcastle United, koji je time postao najbogatiji nogometni klub na svijetu.

Golemi minus

Naime, Inter se u 2021. godini, unatoč tome što je nakon devet godina skinuo Juventus s vrha talijanskog prvenstva, strahovito zadužio. U sezoni u kojoj su osvojili naslov godišnji izvještaj pokazao je minus od 320 milijuna eura, pa su zbog toga morali raskinuti suradnju s trenerom Antoniom Conteom koji više nije vidio koja je njegova uloga u klubu, a morali su i prodati svoje dvije ponajveće zvijezde, Romelua Lukakua u Chelsea za 115 milijuna eura te Achrafa Hakimija za 60 milijuna eura u PSG.

Zbog tih financijskih problema posljednjih su dana glavna tema kod nerrazzura bili i hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić, kojima ugovori istječu na kraju sezone, odnosno na ljeto 2022. godine. Pogotovo se priča razvila oko Brozovića kod čijih je pregovora najveći problem bila visina plaće. Inter je Brozoviću nudio povećanje s pet na pet i pol milijuna eura, ali to nije zadovoljilo ‘turopoljskog topa’.

Međutim, Saudijcima bi ostanak Brozovića (a i Perišića) u igri trebao biti najmanji problem, prvenstveno zato što je dobro poznato da i Marcelo i njegova obitelj uživaju u životu u Milanu. Prema pisanju talijanskog Tuttosporta, Saudijci bi Brozoviću ponudili godišnju plaću od sedam milijuna eura, čime bi postao drugi najplaćeniji nogometaš u hrvatskoj povijesti, naravno nakon Luke Modrića koji je uspio doći i do dvoznamenkaste brojke u milijunima eura.

Uspješna sezona

Još jedan razlog zašto je ostanak u Interu primamljiv jest iznenađujuća konkurentnost kluba ove sezone. Lukaku i Hakimi uspješno su zamijenjeni Džekom i Dumfriesom, a Brozović i Perišić i pod Simoneom Inzaghijem pružaju sjajne partije. Inter je trenutno lider Serie A, a prošao je i u osminu finala Lige prvaka. Ako su uspjeli i s dugovima, što će tek napraviti s milijardama...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije