Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRANJE SNAGA

Evo protiv koga će Gattuso debitirati na klupi Hajduka: Za prvu utakmicu povukao neobičan potez

Split: Službeno predstavljen novi trener Hajduka Gennaro Gattuso
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
22.06.2024.
u 15:39

Uvodni dio priprema Splićani rade u svom gradu. U sklopu toga, u ponedjeljak će Gattuso imati priliku na djelu vidjeti kadar kojim raspolaže u jednoj trening-utakmici u kojoj će Hajduk ugostiti mostarski Velež.

Nogometaši splitskog Hajduka krenuli su s pripremama za novu sezonu. Žestok ritam svojim igračima od prvog dana svog dolaska nametnuo je novi trener, legendarni Talijan Gennaro Gattuso

Uvodni dio priprema Splićani rade u svom gradu. U sklopu toga, u ponedjeljak će Gattuso imati priliku na djelu vidjeti kadar kojim raspolaže u jednoj trening-utakmici u kojoj će Hajduk ugostiti mostarski Velež, potvrđeno je za Hercegovina.info. Susret će se igrati u ponedjeljak, 24. lipnja, i bit će zatvoren za javnost. Inače, isti protivnici na Poljudu su igrali u siječnju 2022. godine, a susret je završio rezultatom 1:1.

Ranije smo, da podsjetimo, pisali da Nikola Kalinić intenzivno radi na dovođenju pojačanja u Hajduk nakon dolaska talijanskog stratega Gennara Gattusa, barem ako je vjerovati portalu Calciomercato. Naime, prema talijanskim izvorima, Hajduk je zainteresiran za Ricarda Rodrígueza (31) i Eraya Cömerta (26), što su poprilično zvučna imena u svijetu nogometa.

Rodríguez je švicarski reprezentativac koji predstavlja svoju zemlju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Također je bivši kapetan Torina, a uskoro mu istječe ugovor s talijanskim klubom i u Hajduk bi mogao doći besplatno. Kalinić i Rodríguez su zajedno igrali pod Gattusom u Milanu, što bi moglo olakšati transfer.

VEZANI ČLANCI:

Rodríguez je, inače, lijevi bek koji je karijeru započeo u FC Zürichu. Nakon toga prešao je u njemački Wolfsburg, gdje je nastavio s odličnim igrama i postao jedan od najboljih lijevih bekova u Bundesligi. Godine 2017. prešao je u AC Milan, gdje je igrao pod vodstvom Gennara Gattusa. Nakon Milana igrao je na posudbi u PSV Eindhovenu, a kasnije je prešao u Torino, gdje je bio kapetan momčadi pod trenerom Ivanom Jurićem.

Osim njega, Kalinić i Gattuso navodno također ciljaju na još jednog Švicarca, Eraya Cömerta, kojeg je Gattuso trenirao u Valenciji.  Cömert, 26-godišnji stoper, počeo je svoju karijeru u omladinskom pogonu Basela, gdje je napredovao kroz mlade kategorije i debitirao za seniorsku momčad. 

Nakon Basela, igrao je za nekoliko švicarskih klubova, uključujući Sion i Lugano. Godine 2022. prešao je u španjolsku Valenciju, gdje ga je trenirao Gennaro Gattuso. Tijekom prošle sezone bio je na posudbi u francuskom Nantesu, gdje je skupio 27 nastupa u  elitnom rangu francuskog nogometa. Cömert je također povremeni reprezentativac Švicarske, s 15 nastupa za nacionalni tim. Na Euro nije pozvan, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

FOTO Sjajna atmosfera na treningu vatrenih: Gledao ih bivši kolega, Modrić na nogama imao neobične krugove

Split: Službeno predstavljen novi trener Hajduka Gennaro Gattuso
1/48
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije