USPJEŠNA VEČER

Evo tko su idući protivnici Rijeke, Hajduka i Osijeka u Europi

Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige između Rijeke i Corvinul
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
01.08.2024.
u 23:18

U trećem pretkolu Europske lige Rijeka će igrati protiv švedskog Elfsborga koji je s ukupnih 3-0 svladao moldavski Šerif. Rijeka će 8. kolovoza biti domaćin na Rujevici u prvom ogledu.

Nogometaši Rijeke izborili su treće pretkolo Europske lige, nakon 0-0 kod rumunjskog drugoligaša Corvinula, u uzvratu je Rijeka na svojoj Rujevici pobijedila 1-0 (1-0).

Nije lako Rijeka slomila aktualnog pobjednika rumunjskog Kupa, a u svemu je presudio pogodak Dejana Petroviča u 12. minuti. Rumunji su najbolju šansu za izjednačenje imali u 76. minuti kada Sergiu Bus nije realizirao jedanaesterac.

U trećem pretkolu Europske lige Rijeka će igrati protiv švedskog Elfsborga koji je s ukupnih 3-0 svladao moldavski Šerif. Rijeka će 8. kolovoza biti domaćin na Rujevici u prvom ogledu.

Nogometaši Hajduka prošli su HB Torshavn i drugo pretkolo Konferencijske lige, nakon pobjede 2-0 na Poljudu Splićani su u uzvratu, na Farskim otocima, odigrali utakmicu bez golova.

Hajduku u trećem pretkolu slijede dvije utakmice protiv slovačkog Ružomberoka koji je poražen u drugom pretkolu Europske lige od Trabzonspora. U prvom susretu, 8. kolovoza, Splićani će gostovati u Slovačkoj.

U trećem pretkolu nogometne Konferencijske lige Osijek će igrati protiv azerbajdžanske Zire koja je u drugom pretkolu svladala slovački DAC iz Dunajske Strede.

Osijek će 8. kolovoza biti domaćin Ziri na Opus Areni u prvom ogledu 3. pretkola Konferencijske lige.

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige između Rijeke i Corvinul
1/13
 
 

Komentara 2

ZA
!zagreb!
08:26 02.08.2024.

U Hajduku još nisu shvatili uefin sustav natjecanja. Znači ovim remijem sa ribarima si dobio 0,5 bodova umjesto 1 bod za nacionalni, pa i za svoj klupski koeficijent. I takvih par prisipanja unutar 5 godina koliko se uzima u obzir prilikom računanje klubskog koeficijenta čini razliku da li si nositelj u pretkolima. Znači čini razliku hoćeš li u zadnjem kolu izvući možda Villareal ( i papa europa) ili možda neki Maribor ili Šerif s kim imaš šanse. Vi da budete prvi sjeb... bi nam nacionalni koeficijent brutalno.

Avatar Rimtutituki
Rimtutituki
23:37 01.08.2024.

Ovakvom bajnom "uspjehu" se k'o i poklonjenom konju ne gledaju zubi no bojim se kako bu'mo iste skupljali sa poda polomljenim prstima u sljedećem kolu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije